Срђан Шкоро поднео оставку у Покрету слободних грађана

БЕОГРАД: Досадашњи члан Председништва Покрета слободних грађана (ПСГ) Срђан Шкоро потврдио је за Н1 да је поднео оставку и тражи да се о томе изјасне чланови председништва и оснивачи странке.
skoro srdjan medija centa
Фото: mc.rs

Образлажући овај потез, Шкоро тврди да на "непримерен начин" Покретом управља супруга Саше Јанковића и да се одлуке доносе на начин који није демократски.

Он сматра да је од Покрета створено једно "мини предузеће" Славице и Саше Јанковића у којем се фаворизују "полтрони".

"Ми смо се у Покрету окупили око вредности да бисмо направили бољу и пристојнију Србију, али оно што ради брачни пар Јанковић је далеко од тога", рекао је Шкоро.

Додаје да за сада не размишља о некој другој политичкој опцији и да ће без страха наставити борбу за слободну и демократску Србију, а цео текст оставке Шкороа можете причитати НА ОВОМ ЛИНКУ.

 

Теодоровић: Јанковић је моја највећа грешка

Академик Душан Теодоровић, један од оснивача Покрета слободних грађана Саше Јанковића и његов бивши сарадник, придружио се тешким оптужбама које је против Јанковића изнео Срђан Шкоро, члан председништва ПСГ, који је данас поднео оставку на ту функцију.
"Слободан сам да Срђановим констатацијама додам своје утиске о потпуно нетранспарентном финансијском пословању, безидејности, неефикасности и непоштовању договореног од стране председника ПСГ", написао је Тодоровић.

Он је додао да се протоком времена уверио да Саша Јанковић, кога је подржао у председничкој кампањи и у фази формирања покрета, "не поседује радне и креативне способности и моралне врлине да председава покретом који покушава да истински промени лице Србије".
"Никада током своје дугогодишње каријере у земљи и иностранству ми се није десило да толико погрешим у процени радних способности и моралног кодекса једног човека. Погрешио сам и то је моја велика кривица. Примите моје извињење, како због моје погрешне процене, тако и због закаснелог признања", написао је академик, који је ПСГ напустио још у јуну.

Теодоровић је истакао да ПСГ "не припада брачном пару Јанковић" и додао: "Најискреније молим брачни пар Јанковић да напусте покрет".
Теодоровић је у отвореном писму истакао да "у потпуности подржава ставове које у свом писму изнео Срђан Шкоро".

Ћоровић: Нездрава атмосфера у ПСГ

Чланица председништва Покрета слободних грађана (ПСГ) Аида Ћоровић изјавила је данас за "Блиц" да је у том покрету уочила "нездраву атмосферу" и све мање људи на састанцима.

"Нисам давала ни постотак себе, члан породице ми је болестан и желела сам због тога и ја да дам оставку. Суздржавала сам се после професора Душана Теодоровића. Видела сам да има нездраве атмосфере и да све мање људи долази на састанке, али детаљно ћу се распитати. Хоћу да чујем од свих људи који су се повукли шта се дешава, где је проблем. Срђана нисам знала од раније, али знам да је даноноћно био у покрету", рекла је Ћоровићева за "Блиц", поводом оставке члана председништва ПСГ Срђана Шкора.

Она каже да већ две, три недеље након оснивања ПСГ-а, због породичне ситуације није одлазила на састанке и да стога није упућена у дешавања.
"Не би било у реду да коментаришем било шта. Можда је било договора без Председништва, како је Шкоро рекао, али не бих била фер да сада, с обзиром на моју ситуацију, било шта о томе говорим", напоменила је Аида Ћоровић.

Према њеним речима, након почетног ентузијазма при оснивању Покрета, ово је лоша порука која се шаље у јавност.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести