СРПСКА ПРЕМИЈЕРКА ПОРЕД ТРЕНУТНО НАЈПОПУЛАРНИЈЕГ НОВИНАРА Брнабић и Такер заједно на самиту у Дубаију

ДУБАИ: Председница Владе Србије Ана Брнабић присуствовала је данас отварању Светског самита влада 2024, који је уводном речју отворио министар спољних послова Уједињених арапских емирата и председник Светског самита влада Мохамед Ел Гергави.
2
Фото: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

Брнабић је на отварању Самита седела у првом реду, а поред ње је био амерички новинар Такер Карлсон, који је привукао пажњу светске јавности када је  прошле недеље објавио интервју са руским председником Владимиром Путином.

Премијерка Србије ће данас имати главно излагање на отварању у оквиру панела под називом "Будућност мобилности".

Брнабић ће на маргинама Самита имати низ билатералних састанака са светским лидерима и представницима међународних организација.

Премијерка Србије се пре отварања Самита састала са министром за вештачку интелигенцију Уједињених арапских емирата Омаром Султаном ел Оламом.

Фото: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

Тема самита је "Обликовање будућих влада" и идеја је да се окупе представници влада, међународних организација, лидери из државног сектора, као и приватног сектора из целог света и укључе у међународну сарадњу и омогуће идентификовање иновативних решења за будуће изазове, а и оснаживање будућих влада.

Овогодишњи Самит ће окупити више од 85 међународних и регионалних организација, 120 делегација влада, имаће 15 форума и више од 120 интерактивних радионица и сесија, а на њему ће говорити више од 200 говорника.

Самит ће имати шест главних тема: Убрзање и трансформација влада, Вештачка интелигенција и следеће границе, Поновно замишљање развоја и будуће економије, Будућа друштва и образовање, Одрживост и нове глобалне промене и Урбанизација и глобални здравствени проблеми.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести