ИНТЕРВЈУ СА ПУТИНОМ ОБОРИО СВЕ МОГУЋЕ РЕКОРДЕ Ево колико прегледа има; "ОВО ЈЕ НЕЗАПАМЋЕНО У ИСТОРИЈИ НОВИНАРСТВА" (ВИДЕО)

Интервју председника Владимира Путина са америчким новинаром Такером Карлсоном добио је око милијарду прегледа, изјавила је Маргарита Симоњан, главна уредница медијске групе Росија Сегоднаја и телевизијског канала РТ, у емисији "Вече са Владимиром Соловјовом" на телевизијском каналу Русија 1.
1
Фото: YoutubePrintscreen/TuckerCarlson

"Замолио сам колеге да провере гледаност. Компликовано је и тешко, јер треба узети све језике, све изворе на којима је објављено, све ставове у свим изворима. Уверавам вас да је ова цифра око милијарду. Ово је незапамћено у историји новинарства."

Дакле, само на друштвеној мрежи X и само на енглеском језику, интервју је имао 180 милиона прегледа, ако се не узме у обзир Карлсонов сајт и други ресурси на различитим језицима, нагласио је Симоњан.

Према речима менаџера медија, овај интервју је постао најупечатљивији и најуспешнији. Сами Американци у коментарима то називају историјским, приметио је главни уредник.

У ноћи 9. фебруара Такер Карлсон је на свом сајту и разним платформама поставио двочасовни интервју са руским лидером. Од објављивања је добио више од 170 милиона прегледа на друштвеној мрежи X, и више од десет милиона прегледа на Јутјубу. Интервју је објавио и сајт Кремља.

Путин је у разговору са америчким новинаром рекао да Русија неће напасти НАТО, посебно Пољску , Летонију и друге балтичке земље. Истовремено, према његовим речима, страни политичари редовно плаше своје становништво претњом из Москве, скрећући пажњу са унутрашњих проблема.

Шеф државе је такође приметио да су западне земље почеле да схватају да је стратешки пораз Русије у сукобу са Украјином је немогућ, па треба да размишљају о даљим корацима. Москва је спремна за дијалог, указао је председник.

(Курир/РИА/Пренео: А.Н.)

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести