ШТА ЈЕ ДИНКО ГРУХОЊИЋ ЗАИСТА РЕКАО Погледајте оригинални снимак са фестивала РЕБЕДУ (ВИДЕО)

НОВИ САД – Данима уназад, поједини медији, опозициони прваци и групица професора и студената, тврде да су снимци Динка Грухоњића на фестивалу РЕБЕДУ монтирани.  У циљу истине, објективности и тачног информисања, позивамо Вас да оригинални снимак излагања погледате овде.
dinko gruhonjic, Youtube printscreen/Al Jazeera Balkans
Фото: Youtube printscreen/Al Jazeera Balkans

Овај видео потписала је Аутономија.инфо чији заменик главног и одговорног уредника је управо Динко Грухоњић.

Динко није изговорио шалу, како тврди део професора и студената који га подржавају, он чак није изнео ни свој став, како пише у саопштењу професора са Филозофског факултета, него се директно упоредио са Динком Шакићем, што се види у оригиналном снимку (линк постављен горе). Са осмехом нам је открио са ким се поистовећује –  Зато се и може поставити питање: Зашто је ванредни професор Филозофског факултета у Новом Саду бурно реаговао на графит “Динко Шакићу, за вечни дом си спреман”? Зашто би се (било који) грађанин Србије, који нема никакве везе са усташким злочинцем, сматрао нападнутим или угроженим, због критиковања “лика и дела” убице Срба, Јевреја и Рома?

Његове константне провокације, до сада су биле занемариване, али поређење са злочинцем, човеком који је изумео “србосјек” и који је и својим крвавим рукама убио више десетина хиљада Срба, Јевреја и Рома изазвало је реакцију!

Динко би Србију да сведе на “двориште”: Ево како је до сада провоцирао професор Грухоњић:

Фото: Printscreen/Autonomija.info

“Србија мора да се сведе на праву меру, што значи да Србија коначно мора да прихвати где су јој границе и да одатле крене да уређује државу у оквиру свога дворишта, па да онда можемо да причамо о томе да ли је Србија нормална, полунормална или апсолутно ненормална држава, као што је сада случај”, казао је Грухоњић.  Ово су речи професора Филозофског факултета, који својим изјавама руши Устав Републике Србије. Професора који обликује и школује будуће академске грађане Србије, а који би државу да сведе на “двориште”.

Захтева ли Грухоњић од запада ново бомбардовање и санкције Србији, док би од српских цркви да прави пабове?

Динко Грухоњић такође каже: “Запад греши када се води логиком да са Србијом треба да игра ‘мекано’, да покушава да је ‘умири’, пошто мисле да ће Србија на крају баладе да уведе санкције Русији и да се окрене ка Западу. Србија то, наравно, неће урадити и опет ће се завршити тако што ће Запад морати да изврши велики притисак на Србију”, рекао је Грухоњић у интервјуу подгоричкој Антени М.

Такође, на истом фестивалу, прошле године, Динко Гругоњић је изјавио како храмове Српске православне цркве треба сквотирати (енг. превод. прим. аут.: населити се без дозволе) и претворити у пабове. Оригинални снимак његове изјаве погледајте овде.

Динко Грухоњић је оснивач и дугогодишњи председник НДНВ – Независног друштва новинара Војводине (од 2006. до 2014. године), које контролише бројне портале, и медијске куће (Аутономија инфо, Воице) у северној српској покрајини, поред тога што је професор на Филозофском факултету.

И да закључимо речима Дамјана Вакањца, студента проректора Универзитета у Новом Саду: Као члан академске заједнице имате одговорност за изговорену реч. Ви можете професоре да будете врхунски научник, што ми као студенти не можемо Вама да споримо, али сте нула од човека и нећемо вам дозволити да распирујете мржњу и да етикетрате студенте”.

Послушајте оригиналну изјаву студента проректора са јучерашњег скупа:

(vojvodinauzivo.rs)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести