Стано: Нема нових предлога за решење кризе на северу КиМ

Портпарол европске уније Петер Стано рекао је данас да не постоји никакав нови предлог за решење кризе на северу КиМ.
peter stano, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Стано је за Танјуг рекао да је информација о новом предлогу објављена у појединим медијима још једна дезинформација каквих је протеклих дана, како је навео, било много.

"На столу је предлог о којем је високи представник за спољну политику и безбедност Жосеп Борељ у понедељак говорио на конференцији за новинаре, а разговори о њему су у току. Тако да нема ничег новог и оно што је рекао у понедељак и даље је актуелно", рекао је Стано.

Поједини медији објавили су данас позивајући се на дипломатске изворе да је специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине главном преговарачу Приштине Беснику Бисљимију уручио нови предлог за решење кризе на Северу.

Борељ изјавио је у понедељак после састанка министара спољних послова ЕУ у Бриселу рекао да је представио предлог за решавање тренутне кризе који је "у суштини његов" и специјалног изасланика ЕУ за дијалог Мирослава Лајчака.

Реекао је и да је предлог добио подршку Берлина и Париза.

Навео је да косовски Срби морају да се врате у институције, а да Приштина мора да покаже флексибилност у вези са регистарским таблицама и да радеина договору о формирању Заједнице српских општина без одлагања.

Истакао је да 21. новембар не сме да се дочека без договора "или ћемо бити на ивици веома опасне ситуације".

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести