Стефановић: Ђилас шарлатан, грађани верују председнику и влади

Потпредседник Владе Небојша Стефановић рекао је да је Ђиласу очигледно жао што није у прилици да препродаје дезинфекциона средства, маске и лекове, онако како је препродавао секунде када је био на власти.
stefanovic
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, arhiva)

БЕОГРАД:  Потпредседник Владе Небојша Стефановић реаговао је вечерас на критике Драгана Ђилас на мере које Влада предузима у заустављању ширења корона вируса, истичући да грађани имају поверење у све што држава предузима по савету најстручнијих људи из обалсти медицине у борби против овог вируса.

Он је, у изјави Танјугу, поручио да је, без обзира на све што Ђилас свакодневно изговара, уверен да грађани Србије имају пуно поверење у председника и Владу Србије.Рекао је да је Ђиласу очигледно жао што није у прилици да препродаје дезинфекциона средства, маске и лекове, онако како је препродавао секунде када је био на власти.

„Шарлатанско понашање које демонстрира свакога дана очигледно је последица фрустрација, зато што су грађани Србије прозрели сву погубност политике коју су Ђилас и дружина нудили када су били на власти, а када нам је из земље одлазио највећи број младих људи, лекара, када су нам се здравствене установе распадале због недостатка инвестиција и немара, а лечење била привилегија само богатих људи, који и јесу једина категорија о којој се Ђилас брине", рекао је Стефановић.

Ђилас је раније вечерас рекао на Н1 телевизији да друштво сада плаћа цену незобиљности, неодговорности и шарлатанства који постоје у земљи већ дужи низ година, али и цену тога што немамо слободне медије.

Корона је погодила цео свет и знало се да ће доћи и у Србију, а власт је требало да покаже одговност, казао је Ђилас

Уместо тога, како каже, правили су шале на рачун вируса.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести