Стефановић: Кина неће подржати Косово у Интерполу

САНТЈАГО: Кина није променила своју позицију и неће подржати пријем такозваног Косова у Интерпол, речено је на састанку потпредседника Владе Србије Небојше Стефановића са шефом кинеске делегације на Генералној скупштини Интерпола Дакијем Дуаном.
stefanovich_izj01
Фото: Танјуг (Видео)

На састанку у Сантјагу у Чилеу, где се одржава 88. Генерална скупштина Интерпола, шеф кинеске делегације потврдио је подршку Кине територијалном интегритету Србије и њихову непромењену позицију према захтеву такозваног Косова за пријем у Интерпол.

Стефановић је истакао да би евентуални пријем довео до дубоке поделе те најстарије међународне полицијске организације и да би угрозио будућу борбу против криминала у свету, пренео је МУП у саопштењу.

Министар унутрашњих послова, који предводи српску делегацију на 88. Генералној скупштини Интерпола, нагласио је и да би евентуалним уласком такозваног Косова дошло до злоупотребе Интерпола и да би политика заменила полицијски рад.

Стефановић је подсетио и да је велики број земаља чланица Интерпола прошле године на заседању у Дубаију одлучно рекао да се противи пријему такозваног Косова и да су делегати доведени у непријатну ситуацију, да после свега 11 месеци поново гласају о истом питању. Он је истакао да Србија подржава политику једне Кине.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести