Стефановић: Није важно да после избора будем на некој позицији

БЕОГРАД: Циљ је да остварим неки траг и резултат иза себе, да Србији буде боље и није важно да после избора будем на било којој позицији, рекао је данас министар одбране Небојша Стефановић.
1
Фото: Танјуг/З. Жестић

Он је за ТВ Прва подсетио да је прилично дуго на разним државним позицијама.

"Важно је да Србија напредује, да народ живи боље, персонална имена министара су мање важна", рекао је он.

Додао је да је уверен да ће листа Александра Вучића победити на изборима, а да ће затим бити разговора о персоналним решењима.

Стефановић је рекао да је пред изборе мање присутан на централним медијима јер није на листи, али да током дана има доста предизборних активности.

Истакао је да са Александром Вучићем има изузетан професионални однос у сарадњи на јачању војске те да у сваком тренутку може да га добије по питањима везаним за напредак Србије.

"Пуно је оних који желе да наши односи нису добри као што јесу, али мораћу да их разочарам", поручио је он.

Војска Србије није претња
 

Не постоји ниједна чињеница да је Србија регионална претња, напротив у последњих десетак година изузетно је активна у стварању регионалне стабилности, рекао је данас министар одбране Небојша Стефановић.

Говорећи за ТВ Прва истакао је да је Србија заинтересована за себе, да се развија у миру, као и да представља стабилност и мир у читавом региону.

Додао је да не користи само Србија руски гас, те да га се није одрекла ни Немачка.

"Србија као и Немачка има право да штити своје националне интересе и користи руски гас", рекао је он.

Он је оценио да се власт у Србији бави развојем своје земље јер "смо ми себи на првом месту".

" Да се не љуте ни Руси ни Американци ни Европљани. Хоћемо одличне односе са свима, али Србија је на првом месту", рекао је он.

Стефановић је рекао да Србија не угрожава безбедност региона, те да се председнику Вучићу многи из региона обраћају да помогне у решавању око разних проблема у региону.

Оценио је да се Србија понаша зрелије, одговорније и озбиљније од других, те да Србија јача а грађани живе боље а то смета некима у региону и има регионалне љубоморе.

"Када хрватска одлучи да потроши милијраду евра за нове авионе, то је ваљда мировни гест, а када Србија потроши много мање на домаћу индустрију наоружања, онда је то претња", поручио је Стефановић.

Он је оценио да се војска наоружава не да би била претња него да ради одбране своје земље.

Како је оценио јачање Србије смета Приштини и Албину Куртију који има негативне планове према Србима на Косову и Метохији.

" Да нема јаке Србије, он би покушао неку врсту олује тамо", рекао је он.

Додао је да Србија разговара са КФОР-ом и другим партнерима, и подвукао да се реагује врло уздржано.

Рекао је да Србија није у позицији ни Американаца, ни Руса ни ЕУ те да мора паметно да води полтику да заштитли интересе свог народа.

" Јачање војске није претња, али морају да знају да не могу да убијају наше људе без последица и то мора да се каже", рекао је он.

Стефановић је истакао да од 2013. године и Бриселског споразума који Приштина неће да спроведе Београд делује уздржано и не прави никакве провокације.

"Боримо се да јачамо Србију, да имамо капацитета да помогнемо нашем народу", рекао је он.

Министар одбране оценио је да је протекло време био добар период за Војску Србије, а да је уложен огроман труд у систему одбране.

Истакао је повећања плате, те да је брига државе видљива и кроз станове који су за припаднике обезбеђени испод цене градње, као и кроз набавке нових униформи и нове опреме.

Додао је да су људи у војсци патриоте које посебно воле Србију, те да су задовољни када виде да војска јача.

Стефановић је оценио да Србијиа има прилично избалансиране набавке наоружања и војне опреме.

"Код нас је мир и биће мир. Купујемо технику која је најбоља за нашу земљу, за новац који можемо да потрошимо", рекао је он.

Додао је да се свака од земаља љути када се набавља од друге земље.

"Не сме Србија да посматра ко ће да се љути, него на начин требали нам нешто", рекао је он.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести