Стефановић: Они неће изборе, вратили се на реторику насиља

БЕОГРАД: Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је за Танјуг да му је невероватно свакодневно пренемагање лидера Савеза за Србију, који, каже, више ни сами не знају шта желе.
stefanovic1, tanjug
Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

"Тражили су дијалог, али су истовремено и одмах рекли да нема разговора са Александром Вучићем. Након тога им је понуђен дијалог у Народној скупштини, на месту које је једино логично за такву врсту разговора, и то са председницом Народне скупштине, али они неће ни то. Кажу да ни у парламенту немају о чему да разговарају", каже Стефановић. 

Он подсећа и да су лидери СзС у претходном периоду свакодневно претили насиљем и огромним бројем људи који ће 13. априла да склоне власт и то силом, а не изборима, пошто они неће ни изборе.

"И сада видим да се Бошко Обрадовић поново вратио на реторику насиља, иако је још јуче по броју људи окупљених испред Народне скупштине могао да види, као и остатак Србије, скромне домете такве политике. Надам се само да и у нове кампање насиља, које опет најављују, неће увлачити грађане Србије, зато што је то кршење закона наше земље, а и срамота је да се у тим акцијама увек заклањају иза неког другог", навео је Стефановић.

Председавајући Савеза за Србију и председник Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас да уколико власт одбије дијалог са опозицијом, за њега су онда сваки грађански отпор и самоодбрана дозвољени.

"Опозиција је јуче показала јединство, одлучност, разум и одговорност, а то су услови да бисте били нормална власт. Садашња власт може поново да покаже ненормалност и одбије дијалог за решавање политичке кризе. Што се мене тиче, онда су сваки грађански отпор и самоодбрана дозвољени", навео је Обрадовић.

Обрадовић: Власт има 6 дана - или дијалог или блокада Србије

Лидер двери Бошко Обрадовић данас је на свом твитер налогу поручио да власт у Србији има шест дана да одговори да ли је за дијалог о фер изборима и ослобађању медија, те да ће, уколико то добије, "цела Србија бити блокирана".

"Власт је на потезу. Имају 6 дана да одговоре да ли су за дијалог о фер изборима и ослобађању медија? Али не дијалог са Мајом Гојковић. Сада су у проблему. Протести нису били насилни и тражи се дијалог. Ако то одбију остаје само грађанска непослушност и блокада читаве Србије", написао је Обрадовић на Твитеру.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести