Вучић: За дијалог смо спремни, али тамо где се дијалог води

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић још једном је позвао представнике опозиције на дијалог у парламенту с председницом Мајом Гојковић. 
vucic
Фото: Tanjug (video)

Што се нас тиче, за дијалог смо спремни, Маја Гојковић их је позвала на дијалог на месту где се дијалог одиграва, ако фашистички заменик фашистичког лидера Кипријановић неће с Мајом Гојковић, па добро, пробудите Љотића па с њим разговарајте, поручио је Вучић  у разговору с новинарима након обиласка радова у Клиничком цетру Србије. 

Истовремено је позвао грађане Србије да у петак, 19. априла дођу на митинг СНС-а и саслушају шта је то што имају да кажу шта је до сада учињен и шта је још намера да се учини.

Нећемо улазити у скупштину. Њихов план је био да уђу у Скупштини, предухитрили су посланици и одборници СНС, а онда су остали без идеје и плана. Зато су и изгледали, и тако бесмислено деловали, рекао Вучић.

Очекује, каже да ће у петак говорити пред вероватно највећим бројем грађана, те да жели да грађанима озбиљније и садржајније говори о свим плановима.


Извињавам се Мађарима, то није став већинске Србије

Председник Србије Александар Вучић извинио се данас Мађарима који живе у нашој земљи због онога што је јуче речено на опозиционом скупу у Београду истичући да то није став већинске Србије.

То што је јуче речено за наше грађане Мађаре није став већинске Србије. Ја им се на томе извињавам, то је став дела неодговорних и неозбиљних људи и никога више. То је све, поручио је председник Вучић.

Он је рекао да се још једном извињава свим људима у Суботици, Кањижи, Чоки, Сенти, Молу и Ади, Бечеју, Темерину... 

Извињавам се и јунаку с Кошара Тибору Церни и свим људима из Дебељаче и многих других места и њиховим породицама чији су ближњи полагали животе на олтар српске отаџбине. Али, шта да радите, неодговрност појединаца нема границе, рекао је Вучић.


Каже да је митинг опозиције јуче пратио с терасе зграде Председништва и да је чуо све шта су викали, иако за тим није било потребе јер разглас је одлично радио. 

Рекли су, казао је, да ће их 13. априла бити из целе Србије.

Ево, видели смо, казао је, међу њима су били њихови бомбаши и правоснажно осуђене особе, казао је Вучић.

Председник је запитао треба ли да будемо фасцинирани бројем од 7.500 људи.

Можда су у праву, можда код нас не дође толико људи. За мене би лично било поразно да само из Јабланичког И Пчињског округа не скупимо више него што су они јуче имали из целе Србије, рекао је Вучић и поновио да је власт спремна за дијалог и да их је председница парламента позвала на дијалог.

Он је позвао опозицију да више не прети и да већ ураде то чиме прете, насилним деловање,  како би се све већ једном завршило.

Немојте више да нам претите. Дојадисте. Хајде само да вас видим, казао је Вучић.

Мирно, али одлучно, супротставити се фашизму и ретајкунизацији

Председник Србије позвао је све људе пристојне Србије да се мирно, али одлучно, супротставе нарастајућем фашизму и ретајкунизацији Србије и да је најбоља прилика за то да дођу на велики скуп 19. априла у Београду.

Од тога што ћутимо нећемо моћи да се супротавимо нарастајућем фашизму и даљој тајкунизацији или ретрајкунизацији Србије. Најбољи начин је  да увек мирно, достојанствено, али одлучно им се супротставимо, а најбоља прилика за то је да им покажемо то у петак, поручио је Вучић.


Забринут сам због свега на Косову

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је веома забринут због свега на Косову и Метохији као и због предстојећег сусрета у Берлину.

Бринем о свему и због сусрета у Берлину. Не због тога што се плашим било каквих притисака, нити мислим да ће их бити, већ не видим ни како даље ни шта даље са људима који су тако и толико неодговорни као што су албански лидери данас. То је оно што код мене изазива и велику бојазан и одређени страх, али утолко више ће нас натерати на још озбиљније и одговорније понашање, рекао је Вучић.

Он је додао и да је видео колико су енергије и наде полагали албански медији и радовали се ономе сто се десавало јуче на београдским улицама и да су се највише Харадинајеви и Тачијеви медији радовали ономе што потенцијално следи за Вучића.

То ми је улило додатну снагу и наду да радим добре ствари за насу земљу и за нас народ на КИМ, поручио је рпедседник.
Он је додао да су албански медији, за разлику од немачких и швајцарских, па и хрватских, видели ствари на улицама на другачији начин.


Он је одговарајући на питања новианра рекао да опозиција оптужује власт за сендвиче, за разлику од њих који се бахате од Аспена до Сент Луиса и других најскупљих летовалишта и зимовалишта.

Да не причам о њиховим новим становима и апратманима. Колико кошта Аспен 20 дана, то је једно мучење, додао не Вучић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести