Субвенције за 31 град и општину у екологији

БЕОГРАД: Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић потписала је данас, у Палати Србија, уговоре са 31 локалном самоуправом, на основу којих ће им ресорно министарство доделити 130 милиона динара за пројекте пошумљавања, као и замену дотрајалих котларница и ложишта у домаћинствима котловима на еколошки прихватљивије енергенте.
1
Фото: Tanjug
Вујовић је представницима градова и општина честитала на брзој и ефикасној припреми добрих пројеката, саопштило је Министарство.
 
"И ми смо пожурили са спровођењем конкурса и зато сам вас позвала да бисмо могли што пре да потпишемо уговоре. Да вам одмах пребацимо средства и да што пре почнете да радите. Волела бих да ускоро обиђем ваше локалне самоуправе да видимо заједно како напредују радови", рекла је она.
 
Она је позвала све градове и општине да прате конкурсе које објављује Министарство и најавила расписивање конкурс за суфинансирање еко паркова.
 
Данас су потписани први од укупно 97 уговора по три конкурса кроз које је Министарство определило укупно 400 милиона динара.
 
За пошумљавање износ од 100 милиона динара поделиће 38 локалних самоуправа, док је 100 милиона динара опредељених за замену котларница у домаћинствима стићи у 10 општина и градова.
 
Пројекти у 49 локалних самоуправа за замену котларница су подржани са укупно 200 милиона динара.
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести