Тачи: Дијалог са Београдом нема алтернативу

БРИСЕЛ: Председник привремених косовских институција Хашим Тачи изјавио је данас да дијалог с Београдом нема алтернативу.
taci
Фото: Tanjug / Z.Žestić, arhiva

Он је на свом Твитеру налогу написао да је данас у Бриселу имао одличан разговор са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, као и да две стране морају да постигну коначни споразум.

"Потребна нам је ЕУ и ми смо потребни ЕУ. Морамо да делујемо. Лајчак има моју подршку у овом процесу", написао је Тачи.

На Тачијеву објаву реаговао је и сам Лајчак, такође на Твитеру.

"Не бих више могао да се сложим", написао је Лајчак.

Тачи подржава Лајчака, Лајчак се слаже с Тачијем

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак подржао је изјаву председника тзв. Косова Хашима Тачија који каже да дијалог Београда и Приштине нема алтернативу.

"Србија и Коосво морају да дођу до коначног споразума. Потребна нам је ЕУ и ми смо потребни ЕУ. Морамо да регујемо”, написао је Тачи на Твитеру.

”У потпуности се слажем”, додао је Лајчак преносећи Тачијев твит на свом налогу.

Хашим Тачи је након разговора с Мирославом Лајчаком у Бриселу нагласио да специјални представник ЕУ за дијалог Беграда и Приштине има његову пуну подршку.

Раније се Хашим Тачи противио именовању Лајчака за посредника у дијалогу Беогрда и Приштине, називајући то ”стратешком грешком ЕУ”.

Након што је против њега подигнута оптужница пред Специјалним судом за Косово, Тачи се повукао са места главног преговрача Приштине у дијалогу са Београдом.

Уместо Тачија ту функцију преузео је косовски премијер Авдулах Хоти.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести