Тадић: Борићемо се за изборне услове до краја

БЕОГРАД: Бивши председник Србије и председник Демократске странке, Борис Тадић рекао је данас након завршетка међустраначког дијалога у Београду да ће се до краја борити за изборне услове и позвао је опозицију да седне за преговарачки сто како би заједно координисала активности.
tadic Boris RHA
Фото: Dnevnik.rs

Тадић је рекао да се мора борити за изборне услове каква год да је платформа коју међународни представници предлажу и власт овог тренутка усваја, и да ће то бити борба до самих избора.

"Ми ћемо учествовати у скупштинским телима и надзорним телима желећи да мењамо ту климу у Србији до последњег тренутка и нећемо одустати до последњег тренутка од борбе за најбоље могуће изборне услове", рекао је он.

Тадић је још једном позвао опозицију да седне за преговарачки сто како би се координисале активности и удружиле снаге опозиције да би могла да се избори за најбоље могуће услове, независно од тога да ли наступају на једној листи или више листа, и да ли имају једног или више председничких кандидата.

Објаснио је да нико није потписао никакав документ, документ је као последица читавог дијалога добијен на увид, и сада ће се политичке странке одређивати према том документу и полиитичкој пракси.

"Мислим да је бојкот избора, а ми смо бојкотовали прошле изборе, опасна политичка последица", рекао је Тадић.

Рекао је и да је нови документ неупоредиво бољи од онога што смо имали до сада.

"Сада имамо могућност да партиципирамо у републичкој изборној комисији и бирачким телима на нивоу паритета и имамо могућност да партиципирамо у надзорним телима за контролу заједно са РЕМОМ, медијима са националним покривањем, локалним кабловксим мрежама и то је добра околност, а истовремено та тела имају обавезујуће препоруке као инструмент којим могу да управљају", рекао је Тадић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести