Тања Фајон на челу Делегације ЕП за Србију

БРИСЕЛ: Посланица Европског парламента Тања Фајон именована је за председницу Одбора за стабилизацију и придруживање Србије и ЕУ и на тој ће позицији у наредних пет година заменити словачког посланика Едуарда Кукана.
t
Фото: EPA/EFE DUMITRU DORU

"Срећна сам што настављам да се бавим Србијом и што сам добила прилику да се потпуно посветим њеној европској интеграцији. Будите уверени да ћу дати све од себе током наредног периода у циљу јачања односа и зближивања Србије и ЕУ", поручила је Фајон.

Тања Фајон, иначе представница словеначких социјалдемократа, и у претходним се мандатима у Европском парламенту бавила Србијом и Западним Балканом као чланица Спољнополитичког одбора и известилац за визну либерализацију.

Поводом именовања за председницу Одбора ЕП за сарадњу са Србијом Фајон оцењује да је од велике важности да се настави европски пут Србије и омогући позитивно кретање интеграција државе.

"Циљ Србије управо и јесте да постане равноправна чланица ЕУ и да се придружи породици европских земаља. Моје жеља и обавеза у наредном периоду председавања, биће да тако нешто пробам и да остварим", казала је Фајон.Она је навела да че се трудити да током свог мандата што више приближи Србију Европској Унији и Европску Унију Србији и то на обострано задовољство.

"Радујем се новим изазовима који су пред нама, уз уверење да ћемо заједно успети све да их пређемо и докажемо да је пут реформи који је Србија започела прави пут и да се управо после доста тешког посла и дугих преговора, налази тријумфални завршетак", закључила је Фајон.

За потпредседнике Делегације за сарадњу са Србијом именовани су словеначки и грчки чланови Европског парламента Франци Богович и Петрос Кокалис.

 

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести