Тепић: Очекујем одговор брзином муње

БЕОГРАД: Министар спољних послова Ивица Дачић је узео од трговца оружјем Слободана Тешића више од милион евра у кешу да би плаћао "отпризнавање" Косова, рекла је данас на конференцији за медије у Скупштини Србије потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић.
marinika tepić fonet
Фото: FoNet

Она је рекла да неће говорити о дипломатским начинима како је дошло до повлачења признања Косова, али је поставила питање председнику Србије Александру Вучићу: "Да ли је твој Ивица Дачић злоупотребио службени положај тако што је прибављао новац за отпризнавање Косова од угледних привредника, између осталог, и од трговаца оружјем"?

Истичићи да је Дачићев шеф кабинета Никола Недељковић био присутан приликом новчаних исплата, она је апеловала на полицију и тужилаштво да се утврди имовинско стање Николе Недељковћа.

Према њеним речима, Вучић је са свим овим ситуацијама упознат, па она од њега очекује одговоре "брзином муње".

Тепић је затражила од Вучића и одговор на питање: зашто сада "прави вештачки отклон од свог трговца оружјем Слободана Тешића употребом политичког директора Министарства спољних послова Зорана Вујића, који је у западним медијима обележен као главни кривац за отпризнавање Косова од стране 17 држава"?

Одговарајући на питање шта очекује после бројних оптужби које је изрекла у последње време, Тепић је рекла да ју је "обрадовала изјава тужитељке Комлен која је најавила да има мотива и разлога да позове Небојшу и Бранка Стефановића на разговор и да Тужилаштво испита све податке који су јавно саопштили политичари и медији".

"Очекујем да Тужилаштво коначно почне да се меша у свој посао", нагласила је потпредседница Странке слободе и правде.

Она је означила Вучића и "све његове ортаке" да су криви за урушавање "Крушика" и војне индустрије Србије.

"Да само ћутали сигурно бисте је сравнили са земљом, Слободан Тешић би већ постао газда Првог партизана, ГИМ би постао газда Крушика, а неко трећи газда Заставе. Нико од мојих колега и новинара није узео динар од Крушика, већ сте то урадили ви", нагласила је Тепић.

Она у таквим "неделима" види разлог зашто радници "Заставе" већ три месеца немају уплаћене порезе и доприносе, што запосленима у "Крушику" касне плате и што нема новца за развој војне индустрије Србије.

Наглашавајући да су производи домаћих фабрика и даље најбољи, Тепић је рекла да ће се убудуће "лако продавати као и пре 50 година, преко државног предузећа тако што профит остаје домаћим предузећима и улаже се у њихов развој и у јачање Војске Србије".

Подсећајући да је председник Србије најавио разговор са управом "Крушика", Мариника Тепић му је препоручила да се обрати запосленима у фабрици и да им каже "да су за њихове проблеме одговорни они који, по Вучићевом налогу, черупају војну индустрију Србије".

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести