У Острогу одржан помен жртвама Олује

У манастиру Острог данас је одржан помен невино страдалима са подручја Северне Далмације, Лике, Кордуна и Баније у акцији хрватске војске и полиције Олуја.
Ostrog manastir/Jutjub
Фото: Youtube Printscreen

У организацији Српског националног савета помен је одржан уз поштовање свих прописаних мера Националног координационог тела, а присуствовао му је и амдасардор Србије у Црној Гори Владимир Божовић, као и један број Срба из Крајине који су се 1995. године доселили у Црну Гору.

Помен страдалим Србима из Крајине служио је јеромонах Владимир Палибрк, који је казао да је прогонство ради Христа доживео и Свети Василије, али га је Бог наградио због његовог трпљења.

Председник Српског националног савета Момчило Вуксановић је рекао да је та организација, због новонастале ситуације у региону и немогућности да заједно са својим сународницима обележи овај датум, одлучила да организује помен у манастиру Острог и на тај начин се сети свих страдалих Срба из Крајине.

Амбасадор Божовић је истакао да је на помен дошао како би изразио своју молитву за сву невино побијену децу и нејач у Олуји.

„Ми ћемо се као хришћански народ, сабран у овој светињи, увек сећати мученичког страдања Срба из Крајине и увек ћемо позивати на праштање, али истовремено не смемо и не можемо да заборавимо“, поручио је Божовић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести