У СРПСКИМ СРЕДИНАМА НА КИМ 26, 27. и 28. септембар ДАНИ ЖАЛОСТИ, и даље забрањен УЛАЗАК у БАЊСКУ

КОСОВСКА МИТРОВИЦА/БАЊСКА: У српским срединама на КиМ  26, 27. и 28. септембар проглашавају се данима жалости поводом погибије наших суграђана у трагичном догађају у Бањској, у општини Звечан, саопштила је данас Српска листа.
sveca, pixabay.com
Фото: pixabay.com

У српским срединама на територији Косова и Метохије отказаће се сви догађаји забавног карактера у организацији органа локалних самоуправа и институција, а заставе Републике Србије на свим институцијама биће спуштене на пола копља.

У име Српске листе и српског народа са Косова и Метохије изражавамо најдубље саучешће породицама страдалих, а повређенима желимо брз опоравак, наведено је у саопштењу.

Улазак у Бањску и даље није дозвољен

Ситуација у селу Бањска, након сукоба тзв. косовске полиције и локалних Срба, и даље је напета.

Улазак у село и даље није дозвољен, док мештани могу излазити и улазити због медицинских потреба, као и у куповину основних намирница, рекао је за Танјуг заменик директора тзв. косовске полиције за регион Север Ветон Ељшани.

Ељшани је рекао да су две особе ухапшене у хотелу у селу Бањска, након што је, како он тврди, на паркингу хотела пронађен аутомобил пун оружја.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић претходно је саопштио да Срби на северу КиМ пролазе незапамћени терор "о коме нећете чути реч осуде од стране међународних представника", те да у српске куће улазе специјалци Росу и пребијају цивиле, шамарају их и вређају.

Током дана на северу су на више сати били приведени возач и техничар српског санитета у базу Росу на Брњаку. Разбијени су данас делови комплекса “Рајска бања”, а троје запослених је произвољно ухапшено. Такође, косовска полиција је демолирала и просторије Поште у Бањској, истакао је Петковић у синоћњем саопштењу.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести