Војвођанска партија: Након избора убрзати пут ка ЕУ

Након одмрзавања изборних радњи и одржавања фер и поштених избора, европски пут Србије и Војводине мора бити настављен много брже и без алтернативе, поручују из Војвођанске партије
Vojvođanska partija Foto: Vojvođanska partija
Фото: Војвођанска партија Фото: Војвођанска партија

НОВИ САД: Војвођанска партија поздравила је данас најаву укидања ванредног стања и полицијског часа, и истакла да након "одмрзавања" изборних радњи и одржавања фер и поштених избора, европски пут Србије и, истичу, Војводине мора бити много брже настављен.

Та странка у саопштењу наводи да у скорој будућности очекује отварање најширег могућег друштвеног дијалога на тему преузимања одговорности за будућност државе "након сада већ извесних негативних последица са којима ће се суочити читаво наше друштво".

Како се додаје, након одмрзавања изборних радњи и одржавања фер и поштених избора, европски пут Србије и Војводине мора бити настављен много брже и без алтернативе, а владавина права и правна држава, грађанско друштво и антифашизам утемељени као темељна друштвена вредност.

Теме од суштинског значаја за ВП, иначе чланицу коалиције Војвођански фронт, су децентрализација државног система власти и, како је назначено, дефинисање положаја Војводине.

Странка указује да је и по укидању ванредног стања неопходно поштовати прописане мере Светске здравствене организације, као вид заштите од евентуалног новог ширења пандемије изазване Ковид-19.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести