Војводина уживо: Динков портал криви Србију за НАТО агресију

Јавност се још није смирила од скандалозног наступа Динка Грухоњића на РЕБЕДУ фестивалу, где је за све живо кривио Србе и Србију, а уследила је нова провокација.
dinko gruhonjic, Youtube printscreen/Al Jazeera Balkans
Фото: Youtube printscreen/Al Jazeera Balkans

На годишњицу НАТО агресије Динков портал Аутономија инфо објавила је текст са насловом “Годишњица НАТО бомбардовања: Заробљеници културе лажног сећања”. Из наслова се може закључити ко је по Динку Грухоњићу крив за бомбе које су 78 дана, непрекидно разарале нашу земљу.

Изгледа да Динко Грухоњић своју филозофију да је говор мржње слобода говора, а реакција на провокације напад на “слободно” новинарство, пренео и на свој портал.

Динкови следбеници криве Србију за започињање ратова, “масовне злочине и пљачку” у бившој Југославији, оптужују Србију за “системску репресију, гажење слобода” косовских албанаца, агресију на суседе, ратне злочине, етничко чишћење, геноцид.

“Националистичка пропаганда траје већ деценијама, па су ноторне лажи и фалсификати одавно заменили чињенице и истину. А чињеница је да су Слободан Милошевић и његови сарадници учинили све што је у њиховој моћи да дође до рата са западном алијансом и да су се трудили из петних жила да отерају Косово из Србије.”, овако Динков портал оправдава НАТО агресију, бомбардовање и бацање осиромашеног уранијума. За портал Аутономија инфо припадници МУП-а који су убијани од стране ОВК, и злочини албанских сепаратиста не постоје, већ је за све крива искључиво Србија.

У истом ритму аутошовинизма настављају даље: “Косовски Албанци су систематски обесправљени, понижавани, злостављани и сведени на грађане другог реда.”, “…представници косовских Албанаца на челу са Ибрахимом Руговом пружали су гандијевски, ненасилни отпор репресији војске и полиције. По завршетку ратова, Ослободилачка војска Косова је почела да се сукобљава са полицијским и паравојним формацијама, што је ескалирало у отворени рат 1998. године”. Динков портал у свом тексту легитимне снаге СР Југославије, полицију и војску, које се по Уставу налазе на својој терторији, преименује у паравојне формације!  Смакнуће 22 српска цивила у селу Клечка, као и трговину органима у Жутој кући ни не спомињу, то је вероватно била легитимна активност, легитимне ОВК. Ова “Ослободилачка војска” је ваљда ослобађала делове Србије од паравојних формација државе Србије…

Полицијску акцију у Рачку, где су се припадници ПЈП (посебних јединица полиције) сукобили са терористима ОВК-а, Динков портал описује следећим речима: “Половином јануара откривено је 45 лешева албанских цивила у Рачку…”. За Динков портал терористи ОВК су цивили.

Динков портал Autonomija.info на самом крају пише – “Прво су учинили све да дође да рата, одбили су све предлоге, саботирали све преговоре, с гнушањем одбацили сва дипломатска решења, а онда тобож жале због жртава рата. Међу ожалошћенима посебно се издваја председник Србије Александар Вучић који је шампион у свему, па и у емпатији, он непрекидно нариче над онима који су дали живот за отаџбину.”

Срамотна је чињеница да у подужем тексту, Динков портал именује Србију и њено руководство као јединог кривца за бомбардовање. Динко не помиње ниједан злочин ОВК. Динков портал не помиње санкције које су наметнуте целој држави и свим грађанима, …

24. март се обележава од пре осам година, када је власт под вођством Александра Вучића јасно и снажно назвала ствари правим именом – не интервениција, не Милосрдни анђео, не бомбардовање, већ агресија!

Да подсеримо, пре 25 година, према подацима Савезне Ребублике Југославије убијено је 3.500, а рањено више од 12.000 људи током агресије на Србију.

Убијено је 79 деце.

Уништено и оштећено  је 25.000 стамбених објеката, онеспособљено 470 км путева и 595 км пруга. Оштећено је 14 аеродрома, 19 болница, 20 домова здравља, 18 дечјих вртића, 69 школа, 176 споменика културе и 44 моста, док је 38 разорено.

И за то је вероватно криво руководство Србије и грађани Србије…

(vojvodinauzivo.rs)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести