Вокер опет подсећа Приштину да им је Рачак донео независност

РАЧАК: Некадашњи шеф Мисије ОЕБС на Косову и Метохији Вилијам Вокер поновио је данас старе оптужбе да је у селу Рачак на Косову и Метохији почињен масакр над цивилима.
voker
Фото: Youtube Printscreen

Он је у том селу, где је данас обележена 21 година од наводног масакра над албанским цивилима, што је послужило као повод да НАТО бомбардује Србију и СРЈ, рекао да није срећан, али да је задовољан што се "поклања већа пажња ономе што се овде догодило".

Вокер је навео да Рачак представља све оно што се догодило на целом Косову, и додао да је он "упознат са масакром у Рачку", уз тврдњу да има "на десетине, стотине других масакара" и да се надада их се људи на Косову сећају , као што се сећају онога што се десило у Рачку", истакао је он.

Вокер је рекао поновио и да је оно што се десило у Рачку као и други "ратни злочини широм Косова", на несрећу за људе који су били жртве, довело је до ослобађања и косовске независности.

Вокеров извештај у којем је тврдио да су српске снаге у Рачку починиле масакр над недужним цивилима, а упркос негирањима званичног Београда, западни званичници и штампа прихватили су Вокерову верзију као једину и званичну.

EUR/RSD 117.5675
Најновије вести