Вучевић: Биће проверен рад свих функционера СНС

БЕОГРАД: Потпредседник СНС Милош Вучевић рекао је да ће бити проверен рад сваког функционера те странке како би се наставила одговорна политика због које СНС има велику подршку грађана.
milos vucevic
Фото: Dnevnik (Branislav Lučić)

Вучевић каже да приче о сменама које су присутне у јавности не значе да ће до смена и доћи, али да нико неће бити заштићен када је у питању провера рада и постигнутих резултата.

Свако од нас подноси извештај и сноси одговорност, без тога се не могу постизати добри резултати. Помиње се већ дуже време та смена, али то не значи да кореспондира с истином, навео је он за Прву.

Вучевић је додао да се не могу постизати добри резултати, било да су везани за странку или за обављање јавних функција, без одговорне политике.

Како каже, ускоро ће СНС показати грађанима и чланству странке да није затворена структура, јер ће примити много нових чланова који ће заузети и највише функције.

То је једна породица и организација отворена за нове идеје и људе, каже Вучевић.

Упитан који би то функционери могли „остати без фотеље“, он наводи да су то сви они који имају ставове различите од ставова странке, који дезавуишу рад председника својим поступцима, који својим радом са грађанима и на терену бацају сенку на углед и политику СНС.

Такође, они који се, кријући се иза имена Александра Вучића, понашају некоректно према својим суграђанима и мисле да воде неку политику која не иде у истом правцу као политика коју води влада и председник, казао је он.


Данас славимо победнички ход наших ослободилаца

Поводом Дана ослобођења Новог Сада у Другом светском рату положени су венци на Спомен гробљу и на споменик Новосадском партизанском одреду на Ченеју.

Обиласку споменика и полагању венца присуствовалу су градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић са делегацијама Војске Србије, СУБНОР-а и Резервним војним старешинама.

Водећи рачуна о славној прошлости коју су нам преци оставили, ми смо загледани у будућност на слободарским темељима, како би нашим потомцима оставили слободну, развијену и снажну Србију, рекао је том приликом Вучевић.

Он је напоменуо и да је 23. октобар један од најбитнијих датума у историји Новог Сада.

Пре 74 године Нови Сад, град страдалник, град херој, ослобођен је од зла фашизма и нацизма. Данас се сећамо знаних и незнаних јунака и обичних људи који су жртвовали сопствене животе, истакао је Вучевић.


Одговарајући на питање о смени градоначелника Крагујевца Радомира Николића, сина Томислава Николића, Вучевић каже да нико није незаменљив, те да ће бити оцењен рад свих чланова СНС, министара, градоначелника и директора предузећа.

Он сматра да су спекулације у јавности да ће Томислав Николић основати нову странку потпуна неистина, те да је он био на прослави 10 година од оснивања СНС где је дао јасне поруке и „добио посебну пажњу и захвалност од стране Александра Вучића и свих осталих“.

Вучевић је подсетио да је изостала реакција јавности када су поједини представници опозиције претили премијерки Брнабић силовањем и вешањем на Теразијама, те додао да ни из СНС нису довољно бранили председницу владе.

Имали смо моралну и политичку обавезу да то урадимо, не могу да прихватим и објасним да нисам реаговао на те изјаве.

Најчешће не бранимо ни Александра Вучића, иако је то мишљење да га по дифолту бранимо, он је углавном под паљбом оптужби и мржње сам, закључио је он.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести