Вучевић: Нећу дозволити Ђиласу,Обрадовићу... да разбијају Нови Сад 

НОВИ САД: „Нећу да дозволим да ми Ђилас, Јеремић, Обрадовић праве хаос у Новом Саду. Да им дам повода нећу.
 Miloš Vučević Foto Tanjug/J.Pap
Фото: Милош Вучевић Фото Танјуг/Ј.Пап

Померићемо датум кампање "Будућност Србије за други датум“, рекао је данас потпредседник Српске напредне странке Милош Вучевић, одговарајући на питања новинара о временском подударању два скупа, Будућност Србије и Протеста „Један од пет милиона“, који су заказани за исти дан, 12. април, у центру Новог Сада.

„Замолио сам председника Вучића да померимо кампању и да не дамо шансу онима који су опкољавали РТС и улазили с моторним тестерама, да такве слике приреде и у Новом Саду", рекао је Вучевић. Он је нагласио да кампања Будућност Србије није страначки скуп СНС, већ кампања коју воде председник Србије Александар Вучић и премијерка Србије Ана Брнабић. 

"Не мислим да људи који учествују у протесту хоће да праве насиље. Ми можемо политички да се не слажемо, да они не подржавају моју, или политику Вучића, или СНС, али то да ми Ђилас прави хаос у Новом Саду, да Јеремић хоће да види разбијене излоге и главе. Па ми нећемо правити тај дан скуп“, рекао је Вучевић. 

Он је оценио и да су приче о контрамитинзима „глупаве“. 

„ Да ли то значи да ако неко организује протесте по Србији, онда нико други нема право да организује неки други скуп, јер ће неко рећи да је то контрамитинг. Никакав контрамитинг се не прави. Они нека праве протесте, ми имамо своју кампању, држава има своје активности, имају и друге странке своје активности. Па, не можете ви некоме да забранити окупљање“, поручио је Вучевић, подсетивши да је скуп Будућност Себије заказан још 27. марта, а протест „Један од пет милиона“ након тога. 

На констатцију новинара да је познато да се протести „Један од пет милиона" "увек организују петком у Новом Саду", Вучевић је рекао да „не може неко да закупи петак као свој термин“. 

Он је подсетио и да су после последњег протеста у Новом Саду, у Улици Душана Васиљева, на Подбари, у Новом Саду, разбијене просторије СНС“,али, како је рекао, то нико не преноси. 

Твит Вучевића - још једна молба Вучићу да помери кампању

НОВИ САД: Градоначелник Новог Сада и потпредседник СНС Милош Вучевић објавио је данас на свом Твитер налогу фотографију на којој је као датум централног скупа у оквиру кампање "Будућност Србије" наведен 11. април.

Вучевић је објавио фотографију на којој стоји "Нови Сад је омладинска престоница Европе и европска престоница културе, а не место сукоба. Нови Сад, 11. априла 2019. Настављамо напред за будућност Србије".

У изјави за Танјуг, Вучевић је образложио да је то још једна његова молба председнику Србије Александру Вучићу да обилазак у оквиру кампање помери за дан раније.

Он је истакао да коначну одлуку о томе доноси носилац кампање, односно председник Републике.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести