Вучевић: Сада је јасно да део опозиције жели сукобе

НОВИ САД: Апелујем на председника Србије Александра Вучића да размотри могућност померања скупа са 12. на 11. април, каже у саопштењу Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке.
Gradonačelnik Miloš Vučević Foto: Dnevnik.rs/R. Hadžić
Фото: Градоначелник Милош Вучевић Фото: Дневник.рс/Р. Хаџић

"Најава протеста „1 од 5 милиона“ за 12. април у Новом Саду, за када је у исто време и на истом месту заказан скуп у оквиру кампање „Будућност Србије“, недвосмислено потврђује да део опозиције предвођен Савезом за Србију на овај начин отворено је изразио намеру да изазове сукобе на улицама Новог Сада, који могу да имају несагледиве последице не само по Нови Сад, већ и стање у држави", каже се у саопштењу за медије ГО СНС Новог Сада које је потписао Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке.

Напомиње да је скуп у оквиру кампање „Будућност Србије“, за разлику од већине дешавања у организацији опозиције последњих месеци, уредно пријављен МУП-у 27. марта, док је Савез за Србију свој пријавио данас.

„Као градоначелник Новог Сада и одговоран човек никако не могу да дозволим да се догоди било какво крвопролиће на улицама нашег града. Због тога апелујем на председника Србије Александра Вучића да размотри могућност померања скупа са 12. на 11. април. То је једини начин да се избегне сценарио који је припремљен у главама оних који желе да изазивањем хаоса на улици сруше легитимно изабрану власт“, поручио је Вучевић.

„Истовремено, грађани Новог Сада по ко зна који пут имаће прилику да у року од два дана упореде колико присталица стоји иза политике пристојне Србије, а колико је спремно да следи политику безумља и примитивизма.Једини сукоб који као градоначелник и политичар желим је сукоб мишљења у оквиру институција система Републике Србије, а у складу са највишим демократским принципима“, поручио је Вучевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести