Вучевић: СНС има спреман тим, нема табу тема за дијалог

БЕОГРАД: Српска напредна странка има спреман тим за међустраначки дијалог о изборним условима, изјавио је потпредседник СНС Милош Вучевић и нагласио да се напредњаци не устручавају да разговарају о свим темама, али без уцена и притисака.
 Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Foto: Tanjug/J. Pap
Фото: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић Фото: Танјуг/Ј. Пап

Вучевић је казао да за СНС нема табу тема и да може да се разговара и свему, водећи рачуна о Уставу и законима Србије.

Да чујемо мишљења свих учесника, али да не може нико споља да пресуђује, рекао је Вучевић за ТВ Прва.

Он је подсетио да је до избора око 10 месеци и сматра да има довољно времена за дијалог који се води на два колосека, ако, како каже, постоји воља свих странака и ако дијалог није пут да се избегну избори.

Верујем да имамо времена и да пре свега можемо да уредимо нашу кућу и да тај дијалог не буде ад хоц у предизборној години него да буде у континуитету и да се врати тамо где треба, а то је парламент, рекао је Вучевић.

Како је казао, разумео је да председник Србије Александар Вучић има жељу да учествује у дијалогу који се води без посредовања Европског парламента.

Мислим да је то добра порука од СНС и председника Вучића као политичара акоји има највећи легитимитет у Србији, додао је Вучевић.

Када је реч о дијалогу уз посредовање европарламентараца, ишло би се можда на неке разговоре тет-а-те, али не да председник Вучић директно учествује у том дијалогу.

СНС има спреман тим који ће преговарати у разговорима који се воде на два колосека, каже Вучевић и наглашава да та странка нема резерву да се разговара о свим темема, али без уцена и притисака.

Говорећи о захтевима опозиције, Вучевић је казао да захтев да председник Србије не учествује у кампањи није системски, већ политички захтев, као и да захтев да се паралелно уређује јавни сервис није озбиљан.

Надам се да захтеви тог дела опозиција и представника бившег режима нису у контексту да траже изговоре како да још једном избегну изборе. Сви имамо интерес да све станке учествују на изборима. Надам се да нико не улази у дијалог у циљу да се избегну избори. Једина већа грешка од бојкота било би да се поново бојкотују избори, то би била кардинална грешка за тај део опозиције, рекао је Вучевић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести