Вучевић: За уређење новосадског приобаља питаће се струка

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је, поводом плана да се уреди новосадско приобаље, истакао да је неопходно да се изради Генерални план града (ГУП).
dunav novi sad, Dnevnik/Slobodan Šušnjević
Фото: Дневник/Слободан Шушњевић

– Када причамо о плану који обухвата приобаље, што се директно односи на ГУП, не причамо само о бродоградилишту, како се стално апострофира, већ причамо о читавом граду – објаснио је Вучевић. – Ако причамо само о Плану детаљне регулације приобаља, то је само три одсто површине ГУП-а. Без сагласности и договора о уређењу приобаља не можемо израдити Генерални урбанистички план града који треба да важи од 2021. до 2030. године. Не говоримо о изградњи бродоградилишта јер нико није поднео захтев за грађевниску дозволу. Тек тражимо сагласност да се крене у израду плана.

Вучевић је казао да ће главну реч о уређењу имати искључиво струка. Како је казао, највише га брине изградња моста, односно последња фаза западне обилазнице и продужетак Булевара Европе јер, уколико се то не уради за најкасније десет година, Нови Сад ће бити у тоталном саобраћајноим колапсу.

– Због тога смо се обратили Министарству саобраћаја и инфраструктуре, као и Министарству пољопривреде да добијемо њихово мишљење јер нећемо да седимо скрштених руку, већ желимо да добијемо најбоље решење за наш град – закључио је Вучевић.

С. Ковач

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести