Вучић: Фабрике и радна места могу да задрже младе у Србији

СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА: Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас на отварању корејске фабрике Kyungshin Cable у Смедеревској Паланци да фабрике попут те и нова радна места могу да задрже младе људе у унутрашњости Србије и спрече њихов одлазак у иностранство.
d
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Вучић је рекао да га брине то што се мало деце рађа у местима као што је Смедеревска Паланка.

"Одлазак у иностранство младих се смањује, али веома мало деце се рађа и то морамо да променимо", казао је Вучић током обиласка нове фабрике.

У фабрици тренутно ради 249 запослених, од чега је нешто мање од 200 жена, додао је Вучић и истакао да њихове плате много значе сваког породици.

"То доноси нешто бољи животни стандард и шансу да ти људи остану овде", навео је Вучић.

Похвалио је локалну власт у Смедеревској Паланци што даје по 120.000 динара за свако дете.


Надлежни органи да раде свој посао без уплитања политике

Председник Србије Александар Вучић позвао је данас да се надлежним органима омогући да раде свој посао, како је рекао, без уплитања политике у расветљавању оптужби у вези подвођења малолетница у Јагодини против лидера ЈС Драгана Марковића Палме.

„Позивам надлежне органе да не слушају Маринику Тепић, Палму, а ни мене, нека раде посао у складу са законом",поручио је Вучић.

Он је, на питање да ли сматра да Марковић износи јавну одбрану у Скупштини и да појављивањем у медијима са националном фреквенцијом утиче на сведоке и истрагу, рекао :“Не знам, можда“.

„А шта раде Мариника Тепић, Драган Ђилас, ваши медији где сте човеку пресудили пре подигнуте оптужнице. Ако ви имате право онда треба и он да га има, ако немате не би требало и он. Пустите надлежне органе да обаве свој посао“, поручио је он одговарајући на питање новинара Н1.

Вучић је казао да је поносан на чињеницу да се држава није мешала ни у случај Мирослава Мике Алексића, осим што је сваком човеку одвратно када помиње силовање и додао да је ћутао и када је човек који је против њега на улици урликао до пре неког времена суочен са оптужбама да је силовао.

Подигнута је оптужница против Алексица, а да ли ће бити против Лечића питање је за надлежне органе.

Оставите надлежне органе да раде свој посао, не уплићите политику“, нагласио је он.

Указао је и на то да се данас чују захтеви да Влада због случаја Палма треба да падне, уз примедбу да се не помиње влада ДС у којој је био Драган Ђилас са толиким парама, и Лечић.

Вучић је поручио да у нашој земљи морају да функционишу институције.

„Позивам надлежне органе да не слушају Маринику Тепић, Палму, а ни мене, нека раде посао у складу са законом“, подвукао је он и скренуо пажњу да ако је покренута хајка против неког треба да тај има и право да се брани.

„Пустите и њега да каже шта има. Не мислите ваљда да имате право да годину и шест месеци причате о Јовањици, а да ја немам право да кажем да је то лаж. Важно је да се лаж понови сто пута“, нагласио је он.

Оценио је да је добро што је истрага премештена у Краљево из Јагодине, јер тако нико не може да утиче на њихов рад, како из Јагодине, а тако и оних који су желели да организују митинге у Јагодини.


Вучић је нагласио да је први пут дошао неки корејски инвеститор, као и да је њихова економија позната по иновативности.

Што више корејских компанија овде, биће боље за Србију, нагласио је Вучић.

Напоменуо је да је корејски инвеститор тражио место за нову фабрику у Албанији, Бугарској, Турској и Србији и да се одлучио за нашу земљу.

Председник Србије је рекао да је циљ државе, не само да та компаније остане код нас, него и да прошири своје капацитете.

Kyungshin Cable је отворио фабрику у којој ће производити делове за батерије електричних возила високе технологије, за европско тржиште.

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Kyungshin Cable отворио фабрику у Смедеревској Паланци

Корејска компанија Kyungshin Cable данас је у Смедеревској Паланци отворила фабрику у којој ће производити делове за батерије електричних возила високе технологије, за европско тржиште.

Отварању фабрике присуствује председник Србије Александар Вучић.

Предсеник је у кругу фабрике, пре званичног пуштања у рад производног погона, одржао састанак са представницима корејске компаније и општине.

Kyungshin Cable ће у фабрици запослити 700 радника до краја 2022. године, а инвестиција је вредна 20 млиона евра.

Фабрика је изграђена за нешто мање од шест месеци, у индустријској зони Губераш.

Свечаности поводом пуштања у рад производног погона присуствују и генерални директор Kyungshin Cable Europe Јае-Кеун Сео, министарка привреде Анђелка Атанасковић, амбасадор Републике Кореје у Србији Хјонг-ћан Че и председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен.

Kyungshin Cable Europe у Смедеревској Паланци производиће компоненте за електричне батерије аутомобила високе технологије.

Након фабрике у Пољској, ово је једина фабрика у Европи ове компаније која има за циљ да европским произвођачима и добављачима батерија за електрична возила испоручи еколошке аутомобилске компоненте.

Отварањем фабрике у Србији, компанија Кyунгсхин успоставља систем којим ће ефикасно одговорити на захтеве потрошача и тржишта локализујући секторе као што су истраживање и развој, производња, продаја и сервис у Европи, која је једно од три водића тржишта у свету, поред САД-а и Кине.

У питању је инвестиција од 20 милиона евра, прва у овом региону, након више од 60 година, која је обухватила изградњу фабрике, пратеће инфраструктуре и поступно запослење 700 радника до краја 2022. године, саопштила је компанија.

Компанија Kyungshin Cable Europe је део Кyунгсхин групе, чија се постројења налазе у бројним државама широм света, укључујући САД, Мексико, Кину, Пољску, Јужну Кореју и друге државе.

Корејска фабрка је основана 1974. године и лидер је на корејском тржишту електронских делова за аутомобилску индустрију.

Има годишњи промет од 611 милиона долара. Ради у осам пословних објеката на три континента широм света.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести