Вучић: Једна велика сила тражи повлачење Кфора и Унмика

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће једна од великих сила тражити повлачење Кфора и Унмика с КиМ и оценио да би то била катастрофа за све нас.
v
Фото: Tanjug/ Predsedništvo

Он је новинарима у касарни Дедиње рекао да ће о томе покушати да разговара са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом са којим би требало да се сатене у Бриселу у понедељак, како би својим угледом допринео у западној алијанси до тога не дође.

Вучић је рекао и да не може да каже о којој сили је реч, али да су у питању обавештајни подаци из официјелних извора.
Вучић је казао да је шурет са Столтенбергом од посебног значаја.

Додао је и да је Приштина најавили да ће 100 милиона евра на годисњем нивоу да издваја за војску, што је неупоредиво са Србијом која је на нивоу од две милиајрде евра.

Нису то упоредиви подаци, не треба да се пласимо, али нам је јасно шта би неко желео да уради, казао је Вучић.

Председника Земана ценим као истинског пријатеља

Председник Србије примио је амбасадора Чешке Републике Томаша Кухту, уочи своје званичне посете тој земљи на позив председника Милоша Земана.

Вучић је рекао да се радује посети и сусрету са председником Земаном, кога цени као истинског пријатеља, посебно његов чврст став по питању Косова и Метохије, који често износи у јавности.

Изразио захвалност за подршку Чешке европским интеграцијама Србије, саопстила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Амбасадор Кухта је рекао да је посета председника Вучића прва тог ранга од избијања пандемије корона вируса и да је у Прагу доживљавају као снажну потврду српско-чешког пријатељства и јединственог узајамног односа двојице председника.

Председник Вучић је нагласио и важност српско-чешке економске сарадње и са амбасадором Кухтом је овом приликом разговарао о могућим заједничким пројектима, те су двојица саговорника изразили наду да ће приликом посете бити постигнути конкретни економски договори на обострану корист.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести