Вучић: Компромисно решење, Гренел: Обе стране да сарађују

БЕОГРАД:  Компромисно решење за Косово може бити постигнуто само уважавањем легитимних интереса Србије рекао је председник Србије Александар Вучић специјалном изасланику америчког председника Ричарду Гренелу.
Vučić i Grenel Foto: Tanjug/Z. Žestić
Фото: Вучић и Гренел Фото: Танјуг/З. Жестић

Трампов изасланик за дијалог Београда и Приштине је током данашњег састанка са председником Вучићеми поручио да ће обе стране морати блиско и брзо да сарађују.

"Циљ је да наше партнере у Србији и на Косову и Метохији доведемо до свеобухватног решења како би се разрешиле тачке сукоба у региону. Обе стране ће морати блиско и брзо да сарађују, гледајући у будућност", истакао је специјални изасланик Гренел, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Вучић је Гренела са којим се састао у Београду, упознао са позицијом Србије у вези са дијалогом и положајем Срба на Косову и Метохији, Председник Вучић нагласио је опредељеност Србије за решавање односа Београда и Приштине путем дијалога.„Компромисно решење у интересу стабилности и будућности целог региона може бити постигнуто уважавањем легитимних интереса Србије“, истакао је Вучић.

Гренел је пренео да је снажно уверење Трампове администрације да економски развој, креирање нових радних места и повећање прилика у области трговине представљају кључни део за обезбеђивање трајног мира.Током боравка у Београду, специјални изасланик Гренел састао се и са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић и председником Привредне коморе Марком Чадежом.

Гренел је јутрос допутовао у Београд, из Приштине.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести