Вучић позвао Обрадовића: Дођите у понедељак да видите и споразум и наш одговор

БЕОГРАД: Председник Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас да жели јавно да саопшти да прихвата ранији позив председника да у понедељак дође у Председништво и да оствари увид у текст француско-немачког споразума, а председник Александар Вучић му је одговорио да ће му показати и наш нон-пејпер, односно шта је држава одговорила.
Танјуг/З. Жестић
Фото: Танјуг/З. Жестић

“Показаћу вам и нешто што је требало да тражите, а нико се није сетио. Показаћу вам да прочитате детаљно и темељно више страница озбиљног текста нашег нон пејпера, шта је држава Србија одговорила”, рекао је Вучић.

Обрадовић је у расправи на посебној седници о КиМ рекао да је Вучић обећао и да ће писати председнику Русије и Кине поводом чланства Косова у УН, те да то није урадио.

“Причате о писмима, ја бирам тренутке када пишем писма и кад с ким разговарам зато што ја имам односе са тим људима. Нико Си Ђинпинга није толико пута видео ни на разгледници колико сам га ја пута видео и разговарао. Са Владимиром Путином сам се 20 пута видео уживо, сад ћете да ми објашњавате кад треба да их зовем”, поручио је Вучић.

Он је додао да је сада писао нека друга писма представницима и премијерима земаља ЕУ које нису признале Косово, а која су Аљбина Куртија “заболела”.

“Куртијев шести услов је тај да Вучић повуче своја писма. Видите колико су моја писма била добра кад је њему један од шест услова тај”, казао је Вучић.

Вучић је Обрадовићу поручио да у понедељак може да поведе и партнере.

“Ако хоће – хоће, ако неће – неће, упознаћете их са свим тим. Даћу вам ја и друге податке уколико не будете желели са тим да излазите у јавност. Све што сам могао да кажем и покажем народу показао сам од тачака споразума до бриге због онога што нам следи”, рекао је Вучићи додао: “У сваком случају наше је да се боримо, а врата издајника, како сте написали, диктатора, тиранина  за вас су увек отворена и увек је спреман да чује све ваше примедбе и све ваше савете и да вам укаже на то шта се дешава и шта можемо да урадимо".

Изостанак разговора, међутим, нагласио је, нешто је што Србија не може, нема право и не сме допустити”.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести