Вучић у Кини на Форуму, са кинеским званичницима и привредницима

ПЕКИНГ: Премијер Србије Александар Вучић допутовао је у Кину где ће боравити до 16. маја и где ће учествовати на Форуму Појас и пут у Пекингу, имати билатералне разговоре са кинеским руководством и сусрете са представницима водећих кинеских компанија.
vucic kina, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

Премијер Вучић ће се обратити учесницима Форума на тему ближе међуљудске размене, као и током сесије Округлог стола о могућностима заједничке сарадње и развоја.

Српски премијер имаће и низ билатералних сусрета са лидерима земаља који учествују на овогодишњем Форуму, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу с међима.

Током ове посете, премијер Вучић ће имати одвојене сусрете са председником Кине Си Ђинпингом и премијером Државног савета Ли Кећангом.

Након састанка са премијером Ли Кећангом, чланови делегација Србије и Кине потписаће Споразум о зајму са ЕКСИМ банком за финансирање Пројекта реконструкције и модернизације деонице Београд Центар - Стара Пазова, затим Анекс 3 Споразума о економској и техничкој сарадњи у области инфраструктуре, као и Меморандум о утврђивању Акционог плана за трговину и инвестиције у пољопривреди.

Вучић ће у Пекингу разговарати и са представницима кинеских компанија, међу којима су Схангхаи Пенгџин гроуп, Хигер, Полy Тећнологиес Гроуп, ХНА Гроуп.

Ту је и компанија Хуањеи са којом је планирано потписивање Споразума о стратешком партнерству за развој информационо-комуникационе инфраструктуре у образовним установама.

Разговараће са представницима компаније Цхина Роад анд Бридге Цорпоратион (ЦРБЦ) са којима је предвиђено потписивање Меморандума о разумевању и сарадњи на пројекту Београд-Јужни Јадран, деоница Прељине-Пожега и Пожега-Бољаре, Меморандума о разумевању и сарадњи на пројекту изградње брзе саобраћајнице-државног пута 1 Б реда, број 21 Нови Сад-Рума (Фрушкогорски коридор) и Протокола о сарадњи на развоју Кинеско-српског индустријског парка између Републике Србије - града Београда и ЦРБЦ.

Током боравка у Кини, премијер Вучић обићи ће Железару Тангстил и том приликом састати се са представницима Хестил групе.

У делегацији Владе Србије, коју предводи премијер Александар Вучић, су потпредседник Владе и министар за грађевинарство, саобраћај и инфраструкуру Зорана Михајловић, министар привреде Горан Кнежевић, министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести