Вучић: Срећан сам што данас видим напредак, хвала Трампу

МИНХЕН: Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Минхену да је веома срећан због напретка у односима са Приштином по питању успостављања саобраћајних веза, што омогућава слободан проток капитала, људи, робе и услуга, те захвалио на помоћи председнику САД Доналду Трампу.
Vučić i Grenel Foto: Tanjug/Z. Žestić
Фото: Вучић и Гренел Фото: Танјуг/З. Жестић

"То није нешто што је повезано са политиком. Није било лако преговарати са Приштином, али веома сам срећан што данас видим напредак. Још једном захваљујем вама господине Гренел и председнику Трампу на овим иницијативама које представљају једини пут за Србију и сви ћемо се много боље осећати у будућности и бићемо способни да стабилизујемо регион и обезбедимо мир за наредне деценије за становнике целог региона Западног Балкана", нагласио је Вучић.

Вучић је то рекао након потписивања Изјаве о намерама за успостављање железничке линије Београд - Приштина, као и за завршетак изградње аутопута између та два града.

"Срећан сам што видим данас напредак и много хвала председнику Трампу и Гренелу у име Србије, јер осећамо да ћемо од овога имати бољу будућност и да ћемо осигурати мир за наредне деценије", рекао је Вучић након потписивања у оквиру Минхенске безбедносне конференције.

Ово што је потписано значајно је због слободе кретања, протока робе, капитала, услуга и људи, истакао је Вучић.

Такође, захвалио је председнику САД и амбасадору Гренелу на великом инетресовању за овај регион.

Вучић је рекао да је Гренел упућен у политичке околности у региону и како да помогне у даљем раду на слободи кретања људи, робе капитала и услуга.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести