Вучић стигао у Брисел, сутра наставак дијалога БГ-ПР

БРИСЕЛ: Председник Србије Александар Вучић стигао је вечерас у Брисел где ће се сутра састати са косовским председником Хашимом Тачијем на новој рунди разговора о свеобухватном споразуму о нормализацији односа Београда и Приштине. 
aleksandar vucic, Tanjug/Tanja Valić
Фото: Танјуг/Тања Валић

Састанак коме ће приуствовати и шефица ЕУ дипломатије Федерика Могерини, би требало да почне око 9 часова ујутру и да се заврши "рано поподне", сазнаје Танјуг у Бриселу. 

У делегацији Приштине, овога пута очекују се, осим Тачија, и премијер Рамуш Харадинај и председник парламента Кадри Весељи. 

У делегацији Београда поред председника Вучића биће и шеф канцеларије за КиМ Марко Ђурић. 

Шефица ЕУ дипломатије Федерика Могерини, која ће бити домаћин овог састанка, најавила је да ће се на састанку у среду "сагледати досадашњи напредак у разговорима о свеобухватном споразуму о нормализацији и испланирати следеће кораке и састанке како би се осигурало да се рад између обе стране настави интензивним темпом". 

Претходна рунда разговора одржана је 24. јуна.

Харадинај потврдио: Путујемо сутра у Брисел

ПРИШТИНА: Косовски премијер Рамуш Харадинај потврдио је да ће сутра лидери привремених косовских институција путовати у Брисел на, како је рекао, састанак са званичницима ЕУ. 

На сутрашњем састанку, сматра, постоје три теме о којима треба разговарати: "Уговорни односи између Косова и ЕУ, либерализација визног режима и дијалог између Косова и Србије", пренео је портал Косовапрес.

Харадинај је рекао да би опозиција могла бити присутна на овом састанку, али ће се то, како је додао, можда догодити следећи пут.

Премијер је поновио да се не види као део дијалога Београда и Приштине, рекавши да неко треба да ради и "кућне послове".

Приштински медији су раније јавили да ће у Брисел путовати председник привремених косовских институција Хашим Тачи, чији преговарачки легитимитет оспорава опозиција, Рамуш Харадинај и председник парламента Кадри Весељи.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести