Вучић: Захвални на подршци Словеније евроинтеграцијама Србије

БЕОГРАД: Током дипломатског мандата амбасадора Изтока Јарца у Београду интензивирани су политички дијалог и економска сарадња Србије и Словеније, нагласио је председник Србије Александар Вучић током опроштајне посете словеначког дипломате.
vucic
Фото: Tanjug (D. Goll, arhiva)

У разговору са амбасадором Републике Словеније Изтока Јарца Вучић му је захвалио на доприносу развоју односа двеју земаља.

Председник Вучић је истакао да су посете председника Пахора и премијера Шареца биле велики подстицај билатералним односима, али и регионалној сарадњи, с обзиром на активан ангажман Словеније у регионалним питањима у оквиру Брдо-Бриони процеса, као и Берлинског процеса. С тим у вези, председник Вучић је истакао опредељење Србије за очување мира и стабилности у региону, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Републике.

Вучић је захвалио на подршци Словеније евроинтеграцијама Србије и изразио наду да ће амбасадор Јарц исказати ту подршку и на својој новој дужности сталног представника своје земље у Европској унији. Председник је замолио амбасадора Јарца да пренесе његову захвалност премијеру Шарецу што се лично ангажовао на упућивању словеначких експерата за помоћ Србији на европском путу.

Амбасадор Јарц је изразио задовољство што у Србији постоји значајна подршка стратешкој сарадњи са Словенијом и истакао да је одржавање заједничких седница влада значајно утицало на боље разумевање и већу сарадњу двеју земаља.

Председник Вучић је пожелео амбасадору Јарцу много успеха на новој дужности и срећу у личном животу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести