Вучић: Прихватио сам молбу, наш скуп у Новом Саду 11. априла

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће скуп, који је у оквиру кампање "Будућност Србија" у Новом Саду био планиран за 12. април за када је и опозиција предвидела свој скуп на истом месту, бити одржан дан раније, 11. априла.
vucic1, predsednistvo srbije
Фото: Aleksandar Vučić, foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

На питање новинара да ли је прихавтио молбу градоначленика Новог Сада Милоша Вучевића да због најаве организатора протеста "1 од 5 милиона" да такође 12. априла организују скуп, помери окупљање својих присталица за други дан, Вучић каже:

"Мислите ''1 од 600'' односно "1 од 583"", рекао је Вучић, алудирајући на то се драстично смањује број присталица протеста.

Он је рекао да опозиција никоме није пријавила тај скуп.

"Пошто су они јаки, а ми слаби ми ћемо се окупити у четвтак 11. априла око 18 сати. Тада ваљда нема "1 од 583". Разговараћемо са народом, биће и премијерка Ана Брнабић, министар спољних послова Ивица Дачић", рекао је он.

Најавио је да ће сутра посетити Браничевски округ, а Јужнобачки округ чији је Нови Сад административни центар поново ће, како је рекао, обилазити 13. априла.

"Да ничија права не повредимо, да пустимо све, да их чувамо као мало воде на длану, мислим да је то фер и демократски. Нама је тешко да четвртком скупимо 400 људи, али видећемо", рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести