Вулин: Билт тражи да не верујемо својим очима, већ њему

БЕОГРАД:  Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас, реагујући на изјаву Карла Билта да Србија више пажње поклања помоћи Кине него ЕУ, да Србија зна ко и колико јој је помогао у борби са вирусом и да не заборавља.
vulin
Фото: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije, arhiva

"Као што Србија памти и ко јој је и колико зла нанео током деведесетих. Србија сама бира своје пријатеље, као што је и непријатељи изаберу сами", поручио је министар одбране.

Вулин је рекао да Србија Карла Билта памти из времена грађанских ратова у СФРЈ и да га није "запамтила по добру", саопштило је Министарство одбране.

"Тада је тражио од Срба да се не бране и да прихвате да им сви други па и он уређују живот. Билт тражи од Србије да не верује својим очима већ њему. Можда би требало да проба то објаснити Италијанима, Шпанцима, они и онако не могу да верују својим очима када виде колико им чланице ЕУ не помажу", рекао је данас министар одбране Александар Вулин.

Он је нагласио да нам нико није помогао толико много, на време и без услова као Кина.

"Србија зна ко и колико јој је помогао у борби са вирусом и не заборавља, као што памти и ко јој је и колико зла нанео током деведесетих. Србија сама бира своје пријатеље, као што је и непријатељи изаберу сами", поручио је министар одбране.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести