Вулин: Фајон да не одмаже, и то је помоћ

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин поручио је европосланици Тањи Фајон, која је оценила да корона вирус није изговор за закључавање демократије, да је довољно да не одмаже у овој ситуацији.
vulin
Фото: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije, arhiva

Вулин је, наводи се у саопштењу, казао да је Србија од Фајон очекивала да у Европском парламенту затражи да се наша земља по обиму и количини помоћи изједначи са земљама чланицама.

Уместо тога известилац за Србију, словеначки парламентарац у ЕУ одржала нам је лекцију о демократији и објаснила зашто не смемо да управљамо својим границама, рекао је министар одбране Александар Вулин реагујући на изјаву посланице у Европском парламенту Тање Фајон „да потпуно затварање граница Србије представља велики проблем“.

Вулин је нагласио да она своје драгоцене савете није морала да троши на нас и да је боље да је својим великим знањем и ауторитетом просветлила земље чланице Европске уније које су затвориле границе, а посебно је, каже, могла да их подучи да буду солидарне бар једне према другима када су већ нама забранили и да купујемо медицинску опрему из Европске уније.

Ако госпођу Фајон у Европској унији нико не слуша и ако не може ништа да нам помогне, бићемо јој захвални да нам не одмаже, од ње је и то велика помоћ, поручио је министар Вулин.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести