Вулин: Фајон да не заступа Словенију 1990. већ ЕУ

БЕОГРАД:  Министар одбране Александар Вулин поручио је данас европарламентарки Тањи Фајон да ће када у њој Европљанка победи Словенку можда радити са мање предрасуда и без потребе да "суди, пресуђује и етикетира".
vulin, tanjug
Фото: Tanjug/MO, arhiva

"Тања Фајон јесте позната по томе што мисли да је боља и важнија од читавог српског народа. Зато мисли да је позвана да нам одређује какав изборни систем ћемо имати, која правила ће важити, и посебно за кога ће Срби гласати", изјавио је Вулин одговарајући на јучерашње изјаве Тање Фајон.

Он је навео да су Срби изгледа још једном разочарали, саслушали су је али је нису послушали и одлучили су сами, као што и приличи самосталној држави, слободном народу.

"Госпођи Фајон желим да се следећи пут када размишља о Србији издигне изнад сопственог порекла и да се понаша као да представља целу Европску унију, ЕУ 2020. у Србији а не Словенију на 14. конгресу СКЈ у СФРЈ 1990. Када Европљанка победи Словенку у њој можда буде радила са мање предрасуда и без потребе да суди, пресуђује и етикетира", рекао је министар Вулин.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести