Вулин: Луначекова да разуме да ратни злочини не застаревају

БЕЧ: Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин истакао је да би било добро када би међународна заједница и известилац Европског парламента за Косово Улрике Луначек разумели да када Рамуш Харадинај позива на етничко чишћење Срба треба раговати, а не ћутати и окривљавати Србију.
aleksandar Vulin, Tanjug/Rade Prelić
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Он је, реагујући на одлуку француског суда у Колмару и реакцију потпредседнице Европког парламента Луначек, изразио жаљење што ова аустријска политичарка никако да схвати да ратни злочини не застаревају и да нема старих и застарелих оптужница када су у питању ратни злочини.

Можда би госпођа Луначек боље разумела о чему говори када би боље упознала породице жртава Рамуша Харадинаја. Биће ми велико задовољство да је упознам са породицама жртава Харадинаја, па нека њима објасни да су њихови најмилији застарели и да потрага за правдом за њихове животе и смрт нешто што је застарело и пука политика, поручио је Вулин.

Он је подсетио да је Харадинај ослобођен захваљујући убиствима сведока.

Не смемо заборавити да Харадинај није ослобођен зато што је невин, већ зато што су побијени сви сведоци, па више није било доказа против њега, указао је он.

Вулин је казао да је оно што посебно брине јесте што је Харадинај чим је дошао у Приштину рекао да је његова претња ратом била озбиљна, да би Срби били протерани, да их не би било на Косову и Метохији. 

Чак се позвао и на пример Хрватске, где је рекао да би урадили исто што су урадили Хрвати, а „Олуја“ је протерала 250.000 Срба и свела их на веома мали број који сада живи у Хрватској. То брине, као што и посебно брине што је међународна заједница опет прећутала претњу ратом, истакао је он.
 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести