Вулин: Опозиција у парламенту ујединиће се против Вучића

БЕОГРАД: Чињеница је да је смањивање цензуса с пет на три посто омогућило већини странака да уђу у парламент самостално и Покрет социјалиста није изузетак, изјавио је лидер те странке Александар Вулин.
vulin
Фото: Танјуг (Видео)/Александар Вулин

Чврсто верујем да је политика ствар принципа и ствар идеје, а није ствар пуке математике и пуког збира. Уколико на било који начин све те партије које уђу у парламент буду у могућности да сруше Александра Вучића и да с једним јединим гласом промене скупштинску већину и курс Србије - они ће то урадити, рекао је Вулин гостујући у Јутарњем програму РТС.

Он је истакао да верује у укрупњавање и у потребу заједничког деловања и да је о томе током протеклих неколико дана разговарао с председником Вучићем.

Верујем да ћемо ми бити на заједничкој листи. Уосталом, ми смо саборци од давне 2008. године и ту се апсолутно ништа није променило. Мени ће бити велика част да заједно са Александром Вучићем наставим да се борим и на истој листи, истакао је Вулин, који је и министар одбране.

Нови закон да би војска била ефикасније организована

Нови Закон о Војсци Србије обезбеђује да војска буде ефикасније организована у складу са околностима и окружењем, а изменама је предвиђено и враћање старих имена појединим бригадама, изјавио је министар одбране.

Вулин је објаснио да нове околности подразумевају другачију организацију војске у односу на некадашњу.

Прва бригада која покрива равничарски део, првенствено Војводину и четврта која се налази у брдима има исти распоред јединица, војника, исту технику, што просто није добро, рекао је Вулин за РТС.

Према његовим речима, подигнута је старосна граница за пријем професионалних војника на 40 година, а на 45 година за официре ако су прошли војну обуку.

Такође, враћају се и називи појединим бригадама попут славне 63 падобранске или 72 специјалне бригаде.

Србија ни у прошлости није изазивала ратове. И током прошле године имали смо упаде на север Косова, ми пратимо стање и реагујемо у складу са ситуацијом и спроводимо свако наређење врховног команданта. Војска треба да буде спремна а на политичарима је да учине да не дође до сукоба, истакао је Вулин.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести