Вулин: Приштина се плаши Српске листе

БЕОГРАД:  Министар одбране Александар Вулин позвао је Србе на КиМ да на предстојећим изборима 6. октобра гласају за Српску листу јер на тај начин, како каже, гласају за везу са Београдом и Владом Србије.
vulin, tanjug
Фото: Tanjug/MO, arhiva

Он је, за ТВ Пинк, нагласио да се приштинске власти боје Српске листе, јер знају да ће та листа бити у најбољим односима и вези са Београдом.

"Шиптари се боје Српске листе и искрено се боје Александра Вучића. Српска листа је у сарадњи са Београдом у увек ће бити у сарадњи са својим народом и својом Владом. А с ким другим да буде? Сви који покушавају да добију гласове од Албанаца и да се на тај начин лажно представе као представници Срба, да би ушли у косовски парламент и подржали сутра неку шиптарску владу, не раде за Србију", нагласио је он.

Додаје да на КиМ покушавају да примене "Комшићев модел" из БиХ, где је представник хрватског народа изабрана бошњачким гласовима.

"То хоће и на КиМ да ураде, да српске посланике изаберу малим бројем шиптарских гласова", навео је он.

Вулин је Србима на КиМ поручио да они који гласају за Српску листу гласају за везу Косова са Србијом.

Додаје да властима у Приштини одговара да се Срби свађају међусобно и да ће све урадити да у парламенту имају представнике који нису у вези са Београдом, а то потврђује и одлука да не могу да гласају они који немају косовске документе.

"Да би добили косовска документа морате да имате косовско држављанство. На тај начин они желе да искључе Србе са севера КиМ", закључио је он.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести