Вулин: Србија најснажнија на Балкану, да престане да се извињава

БЕОГРАД: Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је вечерас да Срби треба да буду јединствен политички народ, што значи да о битним питањима морају да одлучују заједно и оценио да је Србија најснажнија држава на Балкану, те да је време да престане да се извињава.
vulin
Фото: MUP

Гостујући у емисији "Хит твит" на телевизији Пинк, рекао је да многима смета да Срби буду сложни.

"Да Срби буду јединствен политички народ, да имамо један став о стварима које нас заједно погађају, о стварима које нас и угрожавају и радују, шта год то било, то је проблем... Не, не видим да је то проблем", рекао је Вулин и додао да је време да Србија престане да се извињава.

Истакао је да је председник Србије Александар Вучић председник свих Срба и оценио да су напади медија у региону на Вучића оркестрирани.

Кометаришући долазак америчке Развојне финансијске корпорације (ДФЦ), рекао је да је то добра вест и порука да је Србија политички и економски стабилна и најснажнија држава на Балкану, "хтели неки то да признају или не".

Вулин је рекао да је свако ко хоће да улаже у Србију, поштује закон, и више него добродошао, те додао да се радује и руским, и америчким, и европским инвестицијама.

Говорећи о подигнутим оптужницама Специјалног суда у Хагу, Вулин је изразио наду да ће поштовати сами себе и спровести "слово закона".

Оценио је да међународна заједница нема претерану жељу да заиста расветли све што се дешавало на простору Косова и Метохије и упитао колико ће се векова чекати да се сазна ко је стрељао српску децу у Гораждевцу, побио жетеоце у Старом Грацком...

Не очекујем да ћу бити члан будуће владе

Александар Вулин изјавио је да не очекује да ће да буде члан будуће Владе Србије.

Вулин је, на питање да ли добро ради свој посао, рекао да то "у крајној линији" кажу бирачи, оценивши да је војска, после три године које је провео као миистар, боља и снажнија него што је била пре.

На констатацију да звучи као да се опрашта од владе, Вулин је рекао да је рекао председнику Александру Вучићу да зна под коликим је он притиском по том питању.

"Знам колико његова странка очекује од њега и колико коалициони партнери очекују од њега. Ја сам на располагању, али не очекујем да ћу да будем члан будуће владе јер има толико оних који сматрају да треба да дођу пре", рекао је Вулин.

Он је додао да је, без обзира на то где се буде налазио у будућности, најважнија политика.

"Важно је оно што смо урадили као Министарство одбране и оно на чему је Вучић као врховни командат (Војске Србије) инсистирао. То се не може променити", поручио је Вулин.

Говорећи о дешавањима везаним за Демократску странку, Вулин је рекао да га не занима шта се догађа унутар ДС-а.

"Што се мене тиче, Демократска странка је била велико зло у нашој политици. Све то што се сада дешава, радила је другима", рекао је Вулин, додајући да је ДС прогањала политичке противнике.

Вулин је рекао да тој политичкој опцији не жели ништа добро и да му је драго да “раде једни другима то што раде”.

"Вратило им се то што су до сада радили. Сви који учествују у том уништавају ДС-а имају моје симпатије. Просто не знам за кога бих се пре определио. Подржавам и једне и друге", поручио је Вулин.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести