Затворена биралишта у Лучанима, Дољевцу, Кладову и Кули 

БЕОГРАД: Бирачка места на данашњим локалним изборима у Лучанима, Дољевцу, Кладову и Кули, затворена су вечерас у 20 часова.
Izbori Foto: Tanjug
Фото: Танјуг/видео

На редовним изборима у општини Лучани учествовало је осам листа, а право гласа имало је 16.483 бирача.Гласало се на 43 бирачка места, једном више него 2014. године.

Прва на гласачком листићу на изборима у Лучанима је листа Александар Вучић - Зато што волимо Лучане и Драгачево, друга је ПУПС Милана Кркобабића, док је трећи Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС).

Четврта листа је коалиција окупљена у Савезу за Србију, пета Војислав Шешељ СРС, шеста Ивица Дачић - СПС, седма је Група грађана "Један тим" - Ивица Вукићевић и осма је Јединствена Србија Драган Марковић Палма.

Нови скупштински сазив општине Лучани након ових избора имаће 35 одборника, што је за 10 мање него до сада.У Дољевцу, где су ванредни избори расписани после оставке председника Горана Љубића, грађани су бирали 37 одборника у локалној скупштини.

На изборима такмичило се пет странака и једна група грађана: СНС, СПС, ПУПС, Јединствена Србија, СРС и Група грађана "За демократски Дољевац".

Право гласа на изборима у Дољевцу имало је 14.700 грађана.На ванредним локалним изборима на 31 бирачком месту могли су да гласају и грађани Кладова и то за 28 одборника у локалном парламенту. 

Пријављене су четири листе - СНС, СПС, ПУПС и СРС, а право гласа имало је нешто више од 22.300 градана. У општини Кула око 36.000 бирача могло је да гласа на 40 бирачких места за избор новог сазива локалног парламента, који ће имати 37 одборника. 

На изборима у Кули учетвовало је осам изборних листа: Александар Вучић - Зато што волим Кулу, СПС - Ивица Дачић, Покрет Краљевине Србије - Марко Кошутић, Руска странка, Душан Хајдуковић - Кекини принципи, Покрет социјалиста - Александар Вулин, СРС - др Војислав Шешељ, ПУПС - Милан Кркобабић и Група градана "Критична маса". 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести