Завршена расправа о изменама Закона о пореклу имовине

БЕОГРАД: Скупштина Србије завршила је вечерас начелну расправу о изменама Закона о утврђивању порекла имовине и посебном порезу чија примена почиње 12. марта 2021. године.
skupstina srbije
Фото: Tanjug/Z.Žestić, arhiva

На измене Закона поднет је један амандман о којем ће посланици расправљати у четвртак, 25. фебраура.

Посланици владајуће коалиције подржали су измене закона на чијем ће се удару наћи они у које се посумња да за највише три године имају разлику од 150 хиљада евра увећања имовине од пријављених података. Ко не буде могао да докаже да је на законит начин стекао имовину, остаће без три четвртине те вредности, а ако суд утрди да је имовина стечена кривичним делом, биће му одузет целокупни иметак.

Посланици су завршили и расправу о предлогу Закона о давању гаранције Србије у корист Немачке развојне банке КфW, а по задужењу Електромреже Србије на име обавезе из Спразума о зајму за спровођење регионалног програма за енрегетску ефикасност у преносном систему.

Завршена је и расправа о потврђивању Споразума о зајму између Србије и Немачке развојне банке, а тај новац ће бити искоришћен за унапређење система енергетске ефикасности зграде ВМА у Београду.

Скупштина Србије сутра наставља рад расправом о више међународних споразума, међу којима је потврђивање Споразума о просветној, клутурној и спортској сарадњи између владе Србије и Мексика, Споразума о статусу између Србије и ЕУ, о акцијама које спроводи Европска агенција за граничну и обалску стражу у Србији и Споразум између Владе Србије и Северне Македоније о сарадњи у области против борбе трговином људима.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести