„Жежељ” иде по плану

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и шеф Делегације Европске уније у Србији Мајкл Давенпорт оценили су да су превазиђене све озбиљније препреке

 у изградњи Жежељевог моста преко Дунава, заједничког инфраструктурног пројекта ЕУ, Србије, Војводине и Новог Сада, те изразили наду да ће мост наредне године бити пуштен у рад.

То ће онда бити део европског железничког коридора, који је веома важан за Нови Сад и његове житеље с обе стране Дунава, оценили су Мировић и Давенпорт, који су јуче у Новом Саду разговарали и о подстицању привредног развоја у Војводини, о прекограничној сарадњи, али и о хуманитарној помоћи мигрантима који се тренутно налазе у прихватним центрима на територији Војводине.

Било је речи о стратешком планирању и раду с локалним самоуправама у припреми пројеката којима бисмо могли конкурисати за новац приступних европских фондова и, посебно, у припреми пројеката у области прекограничне сарадње Србије са суседним државама. 

Е. М.
 

Пастор и Давенпорт

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор и шеф Делегације Европске уније у Србији Мајкл Давенпорт сагласили су се јуче у томе да се заједничким напорима и ангажманом Београда и Брисела најлакше могу пребродити изазови на европском путу Србије и убрзати кораци који воде до отварања нових поглавља у преговарачком процесу. Они су разговарали и о приоритетима које би Покрајинска скупштина и Влада, у сарадњи с републичким институцијама, требало да реализују у предстојећем периоду, с посебним акцентом на потребу доношења закона о финансирању и о надлежностима АП Војводине.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести