Андреј и Емилија фишеровски

Традиционални турнир у част легендарног Светозара Глигорића одржан је по 18. пут у Батајници, у ОШ“Бранко Радичевић”. Светозару Глигорићу је рођен 2. фебруара пре 94 године,

па ШК Глига одржава турнир за децу у фебруару. Деци је турнир послужио као генерална проба пред кадетска и школска појединачна и екипна такмичења.

Деца су се такмичила у пет група, стандардно се играло 7 кола, а темпо по играчу је био 15 минута. Турнир су контролисали и на њему судили: Иван Раденковић, Момчило Пеовић, Дамјан Вукајловић, Драган Вуковић и Милош Пеовић, који је био и директор турнира. Медаље, пехаре и дипломе најуспешнијима уручио је пријатељ клуба, ФИДЕ мајстор Срђан Чарнић.

У старијим групама су се водиле неизвесне борбе до последњег кола, док смо код најмлађих дечака и девојчица имали доминантне победнике. У групи најмлађих дечака прво место је са 7 бодова из 7 кола заузео Андреј Љепић из Новог Сада, који је одбранио прво место са претходног турнира. Друго место је заузео Александар Кутањац из Београда са 6 бодова, а треће је припало Василију Филиповићу  из Лазаревца са 4,5 бода. Емилија Лазовић из Београда је заузела прво место у групи млађих девојчица са 7 поена из седам партија, док су друго и треће место освојиле са по 5,5 поена Теодора Веселиновић из Батајнице и Ања Радмановић из Панчева.

У групи старијих девојчица прва је била Софија Долаш из Земуна са 6 бодова, друга Дуњи Савић из Земуна са 5 и трећа Маша Долаш из Земуна са 4,5 бода.У групи млађих дечака победник је Лазар Кошћал из Београда са 6,5 бодова, друго место је заузео Лука Ристић из Београда са 6, а треће Матеја Мијушковић из Панчева са 5 бодова.  Вукашин Грчић из Нове Пазове заузео је прво место у групи старијих дечака са 6 бодова, друго је освојио Алекса Алимпић из Нове Галенике са 5,5, а треће Илија Вуковић из Батајнице са 5 бодова. Похвалнице за фер- плеј добили су Алекса Петровић и Арсеније Кошћал, обојица из Београда.

М. Пеовић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести