Бачвани и Шумадинци очекивано у финалу

Изненађења у полуфиналу завршног турнира за коначни пласман Прве Б лиге Србије у ватерполу није било. Бечеј је победио београдски Сингидунум са 16:10, а Раднички из Крагујевца

 савладао је Спартак Прозивку из Суботице са 6:3. Према томе, за епитет победника и директан пролаз у Прву А лигу Србије бориће се, како се и очекивало, Бачвани и Шумадинци, а Београђани и Суботичани ће играти за треће место. Поражени у финалу не губи шансу за пролаз у домаћу елиту, пошто ће играти бараж утакмицу са предпоследњепласираниом екипом из прволигашког А каравана.

Бечејци су заслужено победили у првој полуфиналној утакмици и на најбољи начин потврдили квалитет из групне фазе такмичења, који су завршили с максималним бројем бодова, као и други финалиста из Крагујевца. Истина, Београђани су се добро држали у првих 18 минута (8:8), а онда је је наишла серија Бечејаца од 5:0 и све је било решено. Јунак утакмице био је Владимир Коровљев, који је пројектилима из даљине разбио одбрану ривала, а припомогли су му троструки стрелци Стефан Наћук и Зоран Перић. У екипи из Београда током прве две четвртине бриљирао је Павле Милошевић са четири гола, али је у преостале две четвртине искусни Петар Дорословачки „спустио рампу“ пред својом мрежом.  

Заслужена је била и победа Крагујевчана, мада је у другој полуфиналној утакмици виђено знатно мање голова. Стиче се утисак да је тренер Урош Стевановић свесно крио карте, како би у финалу имао чим да изненади домаћина турнира, али победа Радничког ниједног момента није долазила у питање.

В. Јанков

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести