Богдановић: Поносна сам, следе нови изазови

Репрезентативка Србије и олимпијска вицешампионка у теквондоу Тијана Богдановић сумирала је утиске из изузетно успешне 2016. године.

Она је обрадовала нацију на Олимпијским играма у Рију, освојивши сребрну медаљу. Олимпијски комитет Србије прогласио ју је за најбољу спортисткињу државе у години за нама, 2015. је била и најбоља млада спортисткиња, а она сама је истакла у разговору за Б92 да је част добити то признање после Милице Мандић и Иване Шпановић.

- Било је другачије када сам била најбољи млади спортиста, сада могу први пут да кажем да сам мало искуснија у нечему. И даље сам најмлађа, али заиста бити други пут на бини и када погледам да је прошле године на том месту била Ивана Шпановић, а 2012. Милица Мандић, осећај је невероватан - нагласила је Богдановићева.

Главни изазов у 2017. години олимпијској вицешампионки биће Светско првенство које се одржава у јуну.
- Највише волим крај године, када се сумирају утисци и праве планови за наредну. Мени је заиста 2016. година била невероватна, мислим да сам урадила најбоље што сам могла. За 2017. главни циљ нам је Светско првенство, бићемо потпуно концентрисани на то.

Богдановићева истиче да је успех није променио.
- Ја се заиста трудим да чврсто останем на земљи и да се не променим, јер људи који су били пре Рија такође су и сада ту и заиста ми је драго због тога.

Србија је остварила фантастичне спортске резултате у 2016. години, а Тијана је открила која медаља ју је посебно обрадовала.
- Морам да истакнем оно што је обрадовало целу нацију, а то је злато ватерполиста на Олимпијским играма у Рију. Сада су стварно освојили све. Једноставно, када то погледам, делује ми невероватно и драго ми је што сам сада у друштву с њима.

Богдановићева је додала да нема много времена за одмор, прва такмичења следе ускоро, а припреме су већ почеле.
- Доста сам се одмарала после Рија, осим слободних дана за новогодишње и божићне празнике. Сада смо кренули с базичним припремама, већ у фебруару следи нам прво такмичење - УС опен, потом наилази Светско пренство у јуну, тако да наствљамо с радом пуном паром - додала је Тијана Богдановић.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести