Богдановићева освојила сребрну медаљу на УС Опену

Олимпијска вицешампионка у теквондоу Тијана Богдановић освојила је сребрну медаљу на УС Опену у Лас Вегасу, првом такмичењу на којем је наступала после Игара у Рију.

Богдановићева је на старту савладала Бразилку Лиму са 11:5, затим је била боља од Рускиње Кудрајшове 9:3, да би у четвртфиналу савладала Канађанку Браун 8:5.

У полуфиналној борби била је боља од Кинескиње Ли 8:7, али је финална борба кренула другачијим током од очекиваног, поражена је од Тајланђанке Вонгпате, бронзане из Рија, са 24:7.

"Задовољна сам резултатом, али не и финалном борбом. Борила сам се више пута са Тајланђанком, али изгледа да још увек нисам нашла право решење за њу. Ово је било још једно добро искуство за мене и потрудићу се да анализирам своје грешке и следећи пут исправим то", изјавила је Богдановићева.

Тренер Драган Јовић сматра да Богдановићева има доста места за напредак, будући да је акценат ове године на Светском првенству у Кореји.

"Задовољан сам резултатом с обзиром на то да од Рија није радила ни један турнир. У финалу је било доста пропуста чему је сигурно допринео и "џет лег". После четири тешке борбе на ред је дошла најбоља и ту се лоше завршило по нас. Следи анализа и надам се нови сусрет пре Светског првенства", истакао је Јовић.

Пре Богдановићеве, злато у јуниорској конкуренцији освојила је Серђа Стевић, а сутра на татами излази Милица Мандић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести