Читава прича стала у пет минута

Чињеница да су сви гледаоци дербија 20. кола рукометне Суперлиге, чак и они најмлађи који су у великом броју испунили трибине дворане на Сланој Бари, финиш утамице дочекали на ногама,

 довољно говори какав су дуел одиграли Војводина и Црвена звезда. У одличној атмосвери коју су  употпунили и ватерполисти Војводине као и селектор рукометног националног тима Јовица Цветковић, Новосађани су извојевали можда и најбитнију победу на путу ка петој узастопној титули.

Резултатска неизвесност трајала је током свих 60 минута, а преломни моменат догодио се свега три минута пре краја, када је, после тајм-аута који је затражио тренер гостију Ненад Перуничић, уследио исхитрен шут његових ученика, који је одбранио голман Војводине Перовић.

- Била је ово убедљиво најбоља утакмица у сезони – истакао је тренер Војводине Божо Рудић  - Играо се модеран рукомет са пуно трчања и голова и, да је утакмица завршена било којим другим резултатом, не би било незаслужено. Због ове утакмице смо жртвовали куп и, искрен да будем, после утакмице са Спартаком, хтео сам да поднесем оставку. Међутим, момци су у суботу
одрадили одличан посао и борили се до последњег даха.
Играчи нису навикли на темпо играња среда–субота и сматрам да је утамица била врло исцрпљујућа за оба тима. У самом финишу играли смо на карту Звездиног неискуства, скупили одбрану и концентрисали се на шут споља, што је и уродило плодом.

По завршетку сусрета, на лицима рукометаша Црвене звезде видело се велико разочарање. Тим Ненада Перуничића готово да је имао победу у рукама. Крилни тандем Бабић  - Кљајић одлично је функционисао, одржавао предност на страни Београђана све до самог финиша, али, на жалост Београђана, пад концетрације коштао их је вредних бодова.
- Све се свело на последњих пет минута утакмице. Војводина је одлично поставила одбрану, раширила игру и практично смо остали без шутева с дистанце. Нажалост, једна од наших основних полуга у том сегменту - млади Мошић, превише је респектовао противника и једноставно су нам фалили његови шутеви.

Последњих пет минута смо одиграли врло конфузно и све што је у претходних 55 било јасно као дан, у том финишу се заборавило. Примили смо превише лаких голова за овако важан сусрет, тако да је искуство играња великих мечева Војводине пресудило. Овакве утакмице добијају се на зрелост и хладном главом и то је тачно оно што нама несостаје – рекао је тренер гостију Перуничић. 

М. Фаркаш

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести