Ђоковић у хуманој акцији: Удружимо се да помогнемо деци

Шестоструки шампион Аустралијан опена Новак Ђоковић организовао је хуманитарно веце на "Маргарет корт Арени", пет дана уочи почетка првог овогодишњег гренд слема.

Сав новац прикупљен на догађају биће усмерен на програме раног развоја деце у Србији које спроводи Фондација Новак Ђоковић .

Много личности из света спорта присуствовало је овом догађају, између осталих легендарни тенисер Рој Емерсон, талентовани Александар Зверев са којим је Новак одиграо краћи егзибициони меч, затим крикет играчи Шејн Варн и Мег Ленинг, рагбиста Кем Смит, фудбалер Арчи Томпсон и многи други.

"Захвалан сам организаторима Аустралијан опена на оваквом дану и поштовању које ми је указано. Фондација коју смо основали пре 10 година усмерено и истрајно ради на унапређењу услова образовања деце у раном узрасту и до сада је помогла хиљадама малишана. Градимо вртиће, улажемо у програме, обучавамо наставнике како бисмо што квалитетније радили са децом, а више од стотину пројеката веома успешно реализовали", рекао је Ђоковић  и додао да је циљ да буде што висе људи који ће помагатио деци, пружити иом знање и образовање.

Догађај под називом "Ноћ са Новаком" дочекан је са великом пажњом светске јавности.

"Јако сам узбуђен што сам организовао овакав догађај баш у Мелбурну, где сам имао фантастичну подршку навијача протеклих година. Не могу да верујем да је прошло девет година откако сам први пут освојио Аустралијан опен, свој први грен слем трофеј. До сада сам шест пута био првак овде и изједначио сам рекорд великог Роја Емерсона, што је невероватно остварење на које сам поносан", поручио је Ђоковић .

Директор Аустралијан опена Крег Тајли захвалио се Ђоковић у на свему што ради за децу широм света, али и за тенис као спорт.

"Срећни смо што је Новак одлучио да започне овогодишњи поход на Аустралијан опен кроз један овакав хуманитарни догађај. Навијачи су се одазвали у великом броју и заједно са Ђоковић ем као организатором, повећана је свест о важности улагања у рани развој и образовање деце. Новак ради сјајне ствари са својом Фондацијом, реч је о великом човеку, правом шампиону, филантропу, шоумену и желим му све најбоље како терену, тако и у приватном животу", истакао је Тајли.
 

EUR/RSD 119.1889
Најновије вести